- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo 29 mai – 26 iunie a fost actualizată. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

26 May, 17:02 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Minivacanța de Rusalii va fi una cu vreme plăcută.
Prognoza meteo 29 mai - 26 iunie a fost actualizată. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru perioada 29 mai – 26 iunie 2023. Vine vara, în sfârșit, în România!

 Prognoza meteo 29 mai – 26 iunie

Temperaturile medii înregistrate vor fi mai mari decât cele normale în următoarele două săptămâni, se arată în prognoza pentru perioada 29 mai-26 iunie, publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023. Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice, nord-estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sud-vestice, precum și în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali, iar în rest va fi deficitar.

Vezi și: Prognoza meteo 23 mai – 19 iunie 2023. Urmează 4 săptămâni cu ploi și instabilitate atmosferică

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în nord-est.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023. Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023. Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vezi și: 2 iunie, zi liberă pentru bugetari. Cine beneficiază de întreaga minivacanță de 5 zile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult