- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anomaliile de pe piața imobiliară din România. Un român a cumpărat 5 apartamente în Italia, cu banii de pe unul vândut în Cluj

16 May, 18:11 • Bocioacă Bianca
Prețurile de pe piața imobiliară cresc în fiecare an, ajungând la niveluri extraordinare. Un român a povestit cum a reușit să cumpere cinci imobile cu banii obținuți după ce a vândut un apartament cu trei camere în Cluj.
Anomaliile de pe piața imobiliară din România. Un român a cumpărat 5 apartamente în Italia, cu banii de pe unul vândut în Cluj

Într-un videoclip postat pe rețelele sociale, mai mulți clujeni au fost întrebați dacă prețurile apartamentleor din oraș sunt corecte. Răspunsurile lor reflectă discrepanța dintre piața imobiliară din România și din alte țări.

Citește și: Piața imobiliară dintr-un mare oraș asiatic, în stare de șoc! Închirierea spațiilor de birouri a scăzut cu 40% în 2024

De exemplu, un bărbat a povestit cum a reușit să cumpere cinci apartamente în Italia, la malul mării, cu banii obținuți din vânzarea unui apartament de trei camere în Cluj-Napoca.

Î: „Este justificat prețul apartamentelor în Cluj?” 

R: „Nu, este o mizerie. Sunt proprietar de apartament, dar pot să-ți spun că este o mizerie. Ar trebui să fie un program foarte, foarte clar, prin care să se construiască locuințe sociale, locuințe care să fie date la tineri, la prețuri rezonabile. Doar așa vor scădea prețurile la chirii prețurile apartamentelor.”, răspunde un bărbat.

R: „Depinde cu cine stai..”, spune altcineva.

Î: „Deci dacă stai cu mai mulți oameni, e ok?” 

R: „Da, cel puțin șapte.”, completează același tânăr.

R: „Dacă se plătește, da, dar e păcat. De exemplu, eu am cumpărat cu 220.000 de euro, cinci apartamente de trei camere pe malul mării Tireniene, în nordul Calabriei. Cu 220.000 de euro, aici, cumperi doar unul de trei camere, la cheie, amenajat. Cred, nu știu dacă îți ajung.”, povestește un clujean.

Î: „Ai vândut un apartament aici și ți-ai luat cinci în Italia?”

R: „Am vândut un apartament de trei camere și am luat cinci în Italia.”, explică, din nou, acesta.

Citește și: Construcţiile rezidenţiale, declin drastic de 41% la începutul anului. Ce se va întâmpla cu piața imobiliară din România

Piața imobiliară pornește dispute între români

Internauții care au văzut videoclipul au reacționat imediat. Unii români au fost de acord cu bărbatul, alții au fost de părere că doar a vrut să iasă în evidență.

„Prețurile sunt mari, așa este. Dar ce treabă are Clujul cu Calabria? Până la urmă, omul care și-a luat cinci apartamente în Calabria, stă și face bani tot în Cluj…” 

„A visat azi noapte că și-a luat cinci apartamente în Italia.”

„Cinci apartamente cu trei camere în Calabria e vrăjeală curată. Sunt sigur că e total invers: 220.000 de euro un apartament în Calabria sau oriunde în sudul Italiei. Tipul vrea să pară cool. Prețurile în Italia sunt de patru, cinci ori mai mari decât în România la locuințe, nu invers. Cu 44.300 de euro un apartament cu trei camere în Calabria, îți garantez că niciun român nu locuia în chirie în Italia sau în alte țări.”

„Prețuri de Viena.” 

„Eu locuiesc în Cluj și am stat și în Italia. Într-un oraș de dimensiunea Clujului, în Italia îți cumperi lejer un apartament cu trei camere la 60.000 de euro. Nu prețuri de avioane cu reacție și primești elicopter cu telecomandă.” 

„Eu locuiesc în Italia de 17 ani și nu știam că sunt așa ieftine casele, că îmi luam și eu 5, nu doar unul.” 

„În București e la fel”, sunt o parte dintre comentariile urilizatorilor, potrivit stiridiaspora.ro.

@vladborla Cum mai sunt prețurile la apartamente, clujenii mei? 😅 Despre asta și multe altele am discutat într-un video mai lung de pe canalul meu, unde i-am arătat domnului Goia răspunsurile clujenilor ca să le găsim un loc pe compasul politic. Foarte fain a ieșit, recomand. #cluj #clujnapoca #romania #apartamente #imobiliare #politica ♬ original sound – Vlad Borla