- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANPC închide 5 localuri de pe un important bulevard din Capitală! Sute de nereguli găsite și amenzi de 120.000 de lei

06 Jan, 14:46 • Cornel Ghimeșan
Cinci localuri din Piața Alba Iulia din Capitală au fost închise de ANPC în urma controalelor. De asemenea au fost date amezi de peste 120.000 de lei. Deși este considerată o zonă selectă din București, iar prețurile sunt pe măsură, neregulile găsite sunt de toată jenă.
ANPC închide 5 localuri de pe un important bulevard din Capitală! Sute de nereguli găsite și amenzi de 120.000 de lei

Bulevardul Decebal și Piața Alba Iulia din Capitală au concurat în ultimii ani cu „fițele” de pe Dorobanți, cel puțin în ceea ce privește cafenelele. Deși este o zonă frecventată de oameni selecți, iar prețurile sunt extrem de piperate, controalele ANPC din ultimele zile au scos la suprafață nereguli semnificatiev.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a realizat mai multe controale la restaurante din zona Piaţa Alba Iulia din Bucureşti. În urma controalelor  cinci unităţi au fost închise temporar.

Alte articole: ANAF scoate la licitație zeci de mașini confiscate, la prețuri reduse, la început de 2023

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au verificat modul în care respectă prevederile legale în domeniu 15 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în zona comercială Piaţa Alba Iulia (Bulevardul Decebal, Bulevardul Burebista), din Capitală, în domeniul alimentaţiei publice.

Pe lângă închiderea temporară a celor 5 cafenele, au fost date amenzi în valoare de 120.000 de lei, şase avertismente.

Operatorii economici sancţionaţi de ANPC

 • RTH Premium Services S.R.L. (Restaurant ZEZ)
 • Delicatese Decebal VIP S.R.L. (XO Lounge)
 • Kamberoglu S.R.L (Restaurant Cigeristan)
  Lollypop Bar S.R.L. (Restaurant Lollypop)
 • Pad Thai Asia S.R.L. (Restaurant Pad Thai)
 • Galex Impex S.R.L. (Cofetăria Casa Lica)
 • Calitatea S.R.L. (Pink Cafe&Lounge)
 • Loka Lounge SRL (Restaurant Loka)
 • Plus Trans Internaţional S.R.L. (Restaurant TRAFFIC)
 • Duman Oriental Business S.R.L (Restaurant Duman)
 • Diversity Store S.R.L (Restaurant TRESS LOUNGE)
  Gatto Cafe Srl(Restaurant Gatto Lounge)
 • Anuka Caffe S.R.L. (Restaurant Mon Chere)
 • Arogant Lounge S.R.L. (Restaurant Arogant)

Printre neregulile găsite de comisarii se numără: utilizarea la preparare a unor produse cu data durabilităţii minimală depăşită; folosirea unor materii prime şi produse finite congelate şi refrigerate fără elemente de identificare sau ambalate cu dublă etichetare; ingredientele alergene menţionate în lista meniu nu sunt evidenţiate distinct la fiecare preparat individual, în unele cazuri, chiar lipsa menţionării lor; unele ingrediente din listele meniu sunt înlocuite, în preparate, în realitate, cu produse de o calitatea inferioară; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu rugină, chedere rupte, cu ventilatoare cu acumulări de praf; folosirea unor agregate de bucătărie (hotă/plită etc.) cu grăsime arsă; folosirea bureţilor de sârmă şi a ustensilor de bucătărie depreciate, rupte.

ANPC închide 5 localuri de pe un important bulevard din Capitală! Sute de nereguli găsite și amenzi de 120.000 de lei
ANPC închide 5 localuri de pe un important bulevard din Capitală! Sute de nereguli găsite și amenzi de 120.000 de lei

De asemenea, echipele de control ANPC au mai constatat schimbarea stării termice a produselor si preparatelor, care sunt depozitate la temperaturi de -18 grade C, deşi conform menţiunilor de pe etichetă condiţiile de păstrare sunt prevăzute la 0-4 grade C sau depozitarea unor preparate calde în agregate frigorifice; existenţa peretilor cu plăci de faianţă crăpate sau lipsă a tavanului neigienizat, cu praf, pânze de păianjen, pete de fum, iar la nivelul tubulaturii, cu praf şi grăsime, a pavimentului cu acumulare de impurităţi; expunerea spre vânzare către consumatorul final a unor preparate care nu au menţionat faptul ca provin din produs congelat; colectarea reziduală realizată în recipiente de plastic fără capac.

Citește și: Este inadmisibil! Românii nu au idee ce mănâncă. Crenvurștii conțin doar 10% carne de porc

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult