- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anul 2024 aduce scumpiri pe toate planurile! Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să urici de la Bușteni la Babele

15 Jan, 20:24 • Cornel Ghimeșan
Cei care planifică să facă traseul de la Bușteni la Babele trebuie să fie conștienți că în acest an vor cheltui mai mult, dacă doresc să se bucure de această activitate.
Anul 2024 aduce scumpiri pe toate planurile! Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să urici de la Bușteni la Babele

Teleferic Prahova SA, societatea de transport pe cablu, a optat pentru implementarea unor modificări semnificative în ceea ce privește tarifele pentru telecabina din Bușteni. Anunțul oficial privind această schimbare a fost făcut public prin intermediul unui comunicat emis și postat pe site-ul oficial al companiei. Detaliile referitoare la noile tarife au fost prezentate într-un articol al publicației locale Observatorul Prahovean.

Alte articole: Admitere liceu militar 2024. MApN a publicat calendarul și etapele concursului

Cât costă să urci de la Bușteni la Babele

Prin urmare, de acum înainte, călătoria cu telecabina între Bușteni și Babele va implica costuri mai ridicate pentru călători. Tariful pentru un tur-retur a fost majorat la 215 lei pentru adulți, comparativ cu 170 de lei în anul precedent, iar pentru copiii cu vârsta între 5 și 12 ani, tariful a crescut la 105 lei, față de 80 de lei în sezoanele anterioare.

Tarifele pentru o singură direcție pe același traseu au fost, de asemenea, ajustate, ajungând la 115 lei pentru adulți și 60 de lei pentru copii, față de tarifele anterioare din luna aprilie, care erau de 90 de lei pentru adulți și 45 de lei pentru copii.

Călătoriile dus-întors au fost, de asemenea, afectate de această schimbare, costând acum 185 de lei pentru adulți și 95 de lei pentru copii. Pentru traseul complet Bușteni-Peștera, tariful a atins cota de 285 de lei pentru adulți și 145 de lei pentru copii.

Tarifele pentru telescaunul din Predeal au fost, de asemenea, actualizate, astfel că un tur-retur costă acum 100 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copii, iar o singură urcare implică o cheltuială de 60 de lei pentru adulți și 35 de lei pentru copii.

Toate aceste modificări ale tarifelor pentru telecabina și telescaunul din zonă pot fi consultate în detaliu pe site-ul oficial al Teleferic Prahova SA, oferind călătorilor transparența necesară pentru a lua decizii informate în privința utilizării acestor mijloace de transport în timpul sezonului de iarnă.

Citește și: Grecii susțin că taxa climatică nu îi va afecta pe turiștii români. Hotelierii păstrează tarifele la nivelul anului 2023

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult