- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de la Minister! Cine poate lua credite de până la 30.000 de euro, cu dobânzi subvenționate de stat

05 Mar, 20:10 • Bocioacă Bianca
Când se pot lua credite cu dobânzi subvenționate de la stat. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat demararea procesului de creditare a celor două programe guvernamentale StudentInvest și FamilyStart.
Anunț de la Minister! Cine poate lua credite de până la 30.000 de euro, cu dobânzi subvenționate de stat

Programele StudentInvest și FamilyStart sunt destinate să fie un sprijin financiar pentru studenți sau familii prin acordarea de împrumuturi de maxim 75.000 de lei, respectiv maxim 150.000 de lei, cu garanții, dobânzi și comisioane aferente unor credite, subvenționate de stat.

Citește și: Lovitură pentru românii cu credite la bancă! Băncile au majorat dobânzile

„Semnarea convenţiei dintre Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Ministerul Finanţelor şi Fondul Român de Contragarantare face ca cele două programe să fie din nou la dispoziţia studenţilor şi tinerelor familiilor. Prin urmare, băncile cărora le-au fost repartizate plafoane de garantare disponibile în 2024 pot primi şi analiza solicitările potenţialilor beneficiari şi să acorde de la caz la caz creditele dorite”, anunţă Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Credite subvenționate de stat pentru studenți și familii

„Şi pentru anul 2024 plafoanele de garantare a celor două programe au fost stabilite la aceeaşi sumă, respectiv 250 de milioane pentru StudentInvest şi 250 de milioane pentru FamilyStart. De asemenea, pentru acest an s-a stabilit un fond maximal pentru un număr de 5.556 de beneficiari în cazul programului StudentInvest, respectiv 4375 de beneficiari în cazul programului FamilyStart. Fondul maximal se acordă anual, în limita sumelor aprobate în bugetul MEFTEŞ”

, se mai arată în comunicat.

Citește și: Credite garantate de Guvern până la 150.000 de lei. Care sunt condițiile

Fiecare bancă va deschide programele de finanțare în cursul lunii martie, în concordanță cu regulile proprii de aplicare ale programului, după cum precizează ministerul.