- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de ultim moment despre Casa Verde Fotovoltaice 2024. Când încep instalările de panouri

17 Jan, 22:18 • Bumbeneci Diana
Casa Verde Fotovoltaice 2024, anunț de ULTIMĂ ORĂ! Când încep instalările de panouri în România.
Anunț de ultim moment despre Casa Verde Fotovoltaice 2024. Când încep instalările de panouri

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2o24 este tot mai aproape de a fi deblocat. Conform ministrului mediului, Mircea Fechet, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va publica, la începutul săptămânii viitoare, lista finală cu instalatorii validați din cadrul programului, iar tot de atunci vor putea începe și instalările efective de panouri în gospodăriile beneficiarilor.

Casa Verde Fotovoltaice 2024

„Ieri a fost ultima zi în care instalatorii validați din noua listă puteau să depună garanțiile. Asta înseamnă că au 5 zile la dispoziție pentru a răspunde la clarificările ce le-au fost adresate în legătură cu modalitatea în care au constituit acele garanții.

Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii de la AFM, lunea viitoare se împlinește acel termen, ceea ce înseamnă că marțea viitoare putem să avem pe site-ul AFM lista finală cu instalatorii validați publicată. Asta înseamnă că tot de marți, vom avea instalatorii pe acoperișele românilor, iar programul poate fi considerat deblocat în proporție de 100%”, a precizat Mircea Fechet într-o conferință de presă.

Vezi și: Ajutor de înmormântare 2024. Începând cu luna ianuarie se oferă alte sume de bani

Casa Verde Fotovoltaice 2024
Casa Verde Fotovoltaice 2024

Totodată, ministrul mediului a anunțat și un buget record pentru programul Casa Verde Fotovoltaice în 2024: 2 miliarde de lei doar pentru persoane fizice.

„În programul Casa Verde Fotovoltaice vom avea un buget record în 2024, respectiv 2 miliarde de lei doar pentru persoane fizice. La aceste 2 miliarde adăugăm încă 250 de milioane de lei pentru unități de cult și instituții publice din domeniul asistenței sociale.

Așa cum am mai spus-o, ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice și pe ultimul acoperiș din România. Două miliarde de lei este, cu siguranță, un buget record, la fel cum 1,75 miliarde a fost un buget record pentru anul 2023”, a mai subliniat Mircea Fechet.

Ai mai putea citi și: O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult