- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de ultimă oră al autorităților, sunt vizați toți șoferii din România! Este lovitura momentului pe piața RCA!

02 Dec, 18:33 • Oprea Alina
Autoritățile au emis o noua atenționare care vizează toți șoferii! Polițele EUROINS expiră în curând, iar șoferii trebuie să le reînnoiască!
Anunț de ultimă oră al autorităților, sunt vizați toți șoferii din România! Este lovitura momentului pe piața RCA!

Polița autovehiculului este foarte importantă, de aceea autoritățile au făcut un an anunț de ultimă oră. Potrivit datelor ASF, sunt aproximativ 800.000 de poliţe RCA rămase de la Euroins care trebuie reînnoite în decembrie.

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare Reasigurare încetează la data de 7 decembrie 2023, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, poliţe, care vor înceta în data de 5 februarie 2024, şi se recomandă celor care au RCA la Euroins să reînnoiască asigurarea cât mai repede posibil, pentru a se evita aglomeraţia din ultima zi, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Direcţiei Generale Asigurări, din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Ai putea fi interesat și de: Tesla Cybertruck ajunge la primii cumpărători. Prețul a fost majorat cu circa 50% față de cel inițial

Toți șoferii sunt vizați, spun autoritățile

“Atragem atenţia asupra faptului că, în data de 7 decembrie 2023, poliţele de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA încetează de drept, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, poliţe care vor înceta la data de 5 februarie 2024.

Autoritățile, despre polițele Euroins
Autoritățile, despre polițele Euroins

Ca urmare, recomandăm tuturor persoanelor care au asigurarea RCA la Euroins să îşi reînnoiască această asigurare cât mai repede posibil, astfel încât să se evite aglomeraţia din ultima zi. Asigurătorii şi intermediarii sunt pregătiţi să preia toate poliţele rămase.”, a declarat Valentin Ionescu, potrivit celor Comunicate de RomâniaTV.

De asemenea, acesta a pus focus asupra faptului că ASF a monitorizat în fiecare zi evoluția cotelor de piață a celor opt asiguratori care practică RCA la momentul actual. Șase dintre aceștia sunt supravegheați de ASF și doi veniți pe sucursala din UE, dintr-un total de 40 de societăți, astfel pentru a se asigura ca acele cote de piață preluate sunt sustenabile din punct de vedere al solvabilității.

“Au fost luate mai multe măsuri, astfel încât piaţa asigurărilor să rămână stabilă şi funcţională. În acelaşi timp, au fost verificate, din supraveghere sau din controale, sistemele IT ale asigurătorilor şi intermediarilor, astfel încât să ne asigurăm că în momentul 7 decembrie sistemele lor sunt reziliente.

Există în continuare nevoie ca mai multe societăţi de asigurare să intre în piaţă şi să vândă RCA pentru a echilibra cererea cu oferta.”, a comunicat directorul ASF, conform sursei citate.

Potrivit acestuia, sunt aproximativ 800.000 de poliţe RCA rămase de la Euroins și care au nevoie de reînnoire, iar autoritățile îndeamnă ca această reînnoire să fie cât mai repede efectuată.

Consiliul ASF a hotărât, prin Decizia nr. 262/17 martie 2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizaţia de funcţionare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvenţă a societăţii, în condiţiile existenţei unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei şi a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

Autoritățile au menționat, de asemenea, dacă ești implicat într-un accident sau ești oprit de polițiști și nu ai un RCA valabil, vei primi o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. Ca măsură suplimentară ți se va reține certificatul de înmatriculare al mașinii și chiar plăcuțele de înmatriculare. În caz de accident, se adaugă și plățile pagubelor.

Ai putea fi interesat și de: Sistemul bonus-malus se modifică. Prețurile pentru RCA ar putea crește în 2024. Cât va plăti un șofer care provoacă un accident