- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de ultimă oră pentru toți clienții Hidroelectrica! Ce se întâmplă cu facturile românilor

14 May, 21:50 • Fundeanu Madalina
Vestea momentului pentru românii care au contract la Hidroelectrica! Anunțul are legătură cu plata facturilor.
Anunț de ultimă oră pentru toți clienții Hidroelectrica! Ce se întâmplă cu facturile românilor

Toți românii care au contract la Hidroelectrica au parte astăzi de o veste importantă, pe care o așteptau cu nerăbdare. Anunțul companiei are legătură cu plata facturilor și îi are în vedere pe toți consumatorii celui mai mare producător de energie electrică, notează Fanatik.ro.

Vestea momentului pentru românii care au contract la Hidroelectrica

În decursul anului trecut, Hidroelectrica a lansat aplicația iHidro, disponibilă în Google Play și App Store. În ciuda faptului că poate fi instalată de clienți încă din octombrie 2023, oamenii nu pot plăti facturile online prin intermediul acesteia.

În acest sens, producătorul de energie electrică a anunțat că așteptarea va lua sfârșit și, în cel mai scurt timp, românii vor avea posibilitatea să plătească facturile prin ajutorul aplicației iHidro. Astfel, la începutul lunii aprilie a fost lansată o licitație deschisă.

Potrivit datelor publicate în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), compania a primitîn total trei oferte. Propunerile au venit din partea Netopia Financial Services, PayU și Europayment Services (în asociere cu CEC Bank).

Ai mai putea citi: Pensii 2024. CNPP a publicat modul în care vor fi recalculate pensiile românilor. Câți bani vor primi seniorii de la 1 septembrie 2024

Hidroelectrica
Hidroelectrica

O statistică prezentată de compania Hidroelectrica în ceea ce privește plățile consumatorilor în primul trimestru din acest an, demonstrează faptul că cele mai multe plăți au fost făcute de clienții Băncii Transilvania, cu un procent de 46 %. Pe locul doi se află BCR (25%), iar locul trei este ocupat de BRD și Raiffeisen Bank, cu 9 procente.

Pe de altă parte, producătorul de energie electrică a precizat că există separat un cont open unde sunt efectuate ranzacții IBAN-IBAN, interbancar.

„Tranzacțiile din acest cont vor putea migra parțial către plățile cu cardul.

Fără ca Hidroelectrica să garanteze un anumit volum pentru o astfel de migrare. În acest cont se încasează sumele de la clienții consumatori mari de energie și care nu sunt pretabile la plata cu cardul”, a transmis compania.

Valoarea contractului sare de 3,72 milioane de lei

Opțiunile de plată pe care gigantul are în plan să le implementeze îi are în vedere direct pe clienții casnici. Potrivit reprezentanților companiei, pentru clienții non-casnici vor fi folosite, ca până acum, sistemele de plăți clasice.

Valoarea estimată a contractului licitat se ridică la peste 3,72 milioane de lei și va fi valabil pentru 12 luni. În momentul actual, prin aplicația iHidro clienții pot transmite indexul, au acces la istoricul plăților și consumului.

Vezi mai multe știri: Fermierii care vor primi subvenții suplimentare. Comisia Europeană prezintă noile decizii