- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important privind facturile Hidroelectrica! Ce ofertă le-a trimis compania consumatorilor casnici

01 Apr, 15:57 • Adrian Popovici
Hidroelectrica a transmis o nouă ofertă către clienții săi casnici. Astfel, românii care au semnat un contract cu această firmă ar urma să plătească adică 0,28 lei/kWh, la care se adaugă tarifele de rețea și taxele.
Anunț important privind facturile Hidroelectrica! Ce ofertă le-a trimis compania consumatorilor casnici

Vești importante pentru clienții casnici ai Hidroelectrica. Cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și furnizor care are în portofoliul său peste jumătate de milion de clienți casnici a anunțat o nouă ofertă pentru aceștia. Astfel, compania a anunțat că își menține prețul actual pentru contratele deja încheiate pentru următoarele trei luni, transmite Economica.

După cum indică sursa citată, oferta pe care Hidroelectrica vrea să o ofere clienților casnici, denumită „Viitor Verde” a fost actualizată la începutul anului 2024, a expirat pe 31 martie, iar compania a reînnoit-o azi.

Mai exact, compania păstrează același preț de furnizare în ofertă pentru energia activă, adică 0,28 lei/kWh, la care se adaugă tarifele de rețea și taxele.

Trebuie precizat faptul că oferta și condițiile în care aceasta poate fi accesată sunt disponibile până la finalul lunii iunie. În plus, trebuie subliniat că clienții pot semna contracte pe 12 luni.

Te-ar putea interesa și: Deschiderea sezonului de dividende: Hidroelectrica repartizează întregul său profit istoric din 2023 acționarilor

Ce ofertă le-a transmis Hidroelectrica clienților săi?

După cum arată un mesaj recent de pe site-ul Hidroelectrica, noua ofertă pentru clienții casnici este următoarea:

„Prețul energiei electrice (include TG, tariful de transport – componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0.28382 lei/kWh;

Prețul energiei electrice active (fără TG, tariful de transport – componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0.28000 lei/kWh;

Prețul final de contract furnizare energie electrică în funcție de amplasarea geografică a locului de consum este anexat prezentei oferte.

Prezenta oferta este valabila până la 30.06.2024 și are aplicabilitate pe perioada aplicării prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2025, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, aprobată cu modificările şi completările ulterioare (“Legislație privind plafonarea”). Tarifele reglementate sunt fixate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și pot suferi modificări atât până la încheierea contractului, cât și pe perioada derulării contractului ca urmare a modificărilor legislative”, transmite compania.

Citește și: Toţi clienţii Hidroelectrica trebuie să ştie! Compania a anunțat perioada în care pot transmite indexul pentru martie 2024