- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important privind facturile Hidroelectrica! Sunt vizați toți clienții companiei! 

20 Mar, 10:30 • Fundeanu Madalina
Hidroelectrica face un anunț de interes pentru toți clienții săi! A început emiterea facturilor românilor pentru luna februarie 2024!
Anunț important privind facturile Hidroelectrica! Sunt vizați toți clienții companiei! 

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, transmite un anunț important pentru toți clienții săi. Compania spune că a început emiterea facturilor românilor pentru luna februarie 2024, conform Antena 3 CNN.

Hidroelectrica, anunț de interes pentru toți clienții

Hidroelectrica este cea mai valoroasă companie de stat din România, care a depășit o valoare de piață de 12 miliarde de euro.

Facturile au început să fie emise de miercuri, potrivit reprezentanţilor companiei. Prin urmare, din 20 martie, a început emiterea facturilor Hidroelectrica pe luna februarie 2024 şi acestea vor ajunge pe rând la toți clienții.

Miercuri au fost emise facturile pentru patru zone din ţară (Muntenia sud, Banat, Dobrogea şi Transilvania sud), urmând ca, cel mai probabil de joi, acestea să ajungă şi la ceilalţi consumatori.

Facturile în cauză pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Te-ar putea interesa și: Categoriile de români care vor primi noi ajutoare înainte de Paște. Ce se poate cumpăra cu aceste tichete

Hidroelectrica
Hidroelectrica

Aplicație pentru plata facturilor

Compania, care este și cel mai mare producător de energie din România, a lansat recent aplicația de mobil pentru cei aproape 600.000 de clienți ai săi. Aceasta se numește iHidro și este disponibilă în atât în App Store, cât și în Google Play.

Aplicaţia iHidro vine în sprijinul clienților companiei. Printre altele, aceasta îi ajută să-şi plătească facturile mai rapid, dar şi să vadă istoricul facturilor, să consulte soldul sau să transmită indexul lunar. Se poate descărca din Google Play Store sau App Store, în funcție de sistemul de operare.

Compania Hidroelectrica are în prezent aproape 600.000 de clienţi.

Profitul Hidroelectrica a crescut cu 42%

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a înregistrat în 2023 venituri de 12,2 miliarde lei, în creştere cu 30% faţă de anul precedent.

De asemenea, profitul net al companiei de stat este de 6,33 miliarde lei, ceea ce înseamnă cu 42% peste nivelul din 2022, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

Având în vedere producţia excedentară de 30% faţă de anul precedent, coroborat cu noile condiţii de funcţionare a pieţei angro, veniturile aferente tranzacţiilor pe piaţa angro au înregistrat o creştere de 14% în anul 2023 faţă de anul 2022.

Vezi și: Guvernul, întâlnire cu reprezentanții CE. Regimul microîntreprinderilor, proiecte din energie și guvernanța companiilor de stat, pe agenda zilei