- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoriile de români care vor primi noi ajutoare înainte de Paște. Ce se poate cumpăra cu aceste tichete

20 Mar, 08:25 • Fundeanu Madalina
Primăria Bistrița a luat o măsură decisivă. Se acordă noi ajutoare înainte de Paște pentru mii de români!
Categoriile de români care vor primi noi ajutoare înainte de Paște. Ce se poate cumpăra cu aceste tichete

Mii de români vor avea parte de noi ajutoare din partea statului înainte de Paște. Cu aceste tichete se pot cumpăra doar anumite produse, conform informațiilor transmise România TV.

Noi ajutoare înainte de Paște pentru mii de români

Primăria Bistrița a luat o măsură decisivă în sprijinul celor neajutorați înainte de sărbătorile de Paște, introducând noi tichete sociale cu o valoare sporită de 50 de lei. Aceste tichete sunt dedicate achiziționării de alimente și medicamente și sunt menite să ajute categoriile vulnerabile.

Conform anunțului transmis oficial, mai mult de 6.000 de pensionari, ce au venituri de până la 1.600 de lei lunar și aproximativ 2.591 de persoane cu handicap accentuat vor beneficia de aceste tichete sociale. Valoarea acestora a crescut la 250 de lei, comparativ cu anul precedent, iar pragul de eligibilitate a fost ridicat pentru a include un număr mai mare de beneficiari.

Te-ar mai putea interesa și: Încep angajările pentru vară și sărbătorile de Paște. E nevoie de minim 25.000 de români

Vouchere Paște 2024
Vouchere Paște 2024

Această hotărâre vine în contextul majorării pensiilor și indemnizațiilor începând cu 1 ianuarie 2024. Prin urmare, primăria a ajustat criteriile de eligibilitate pentru a se potrivi cu nivelul de trai al beneficiarilor, ținând cont și de creșterea prețurilor la alimente și medicamente.

Pentru a beneficia de aceste tichete sociale de dinainte de Paște, persoanele cu handicap accentuat, pensionarii cu venituri de până la 1.600 de lei și persoanele cu vârsta peste 65 de ani fără venituri, trebuie să prezinte documente doveditoare relevante, însoțite de cerere și declarație pe proprie răspundere. Decizia va intra în vigoare după aprobarea în ședința Consiliului Local programată pentru data de 21 martie 2024.

Actele necesare în baza cărora se acordă tichetele sociale/cardurile sociale sunt:

  • cererea și declarația pe proprie răspundere, care va fi însoţită în mod obligatoriu de documente doveditoare, în funcţie de fiecare caz în parte (anexă la prezenta hotărâre);
  • actul de identitate original și copie;
  • acte doveditoare privind veniturile realizate (cupoane de pensie din luna anterioară celei în care se depune cererea, sprijin lunar pentru persoane cu handicap, declarație pe proprie răspundere etc.);
  • certificatul de încadrare în grad de handicap, dacă este cazul;
  • alte documente doveditoare privind apartenenţa la una dintre categoriile menţionate în prezenta metodologie, în funcţie de caz.

Vezi și: Tichete sociale de Paște 2024: Cereri deschise în diverse regiuni din România