- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț major pentru românii care vor să instaleze fotovoltaice în 2024. AFM anunță debutul înscrierilor

14 Mar, 19:44 • Bumbeneci Diana
AFM lansează oportunități noi pentru românii care au în plan să monteze panouri fotovoltaice. Mai multe instituții pot beneficia de sprijin.
Anunț major pentru românii care vor să instaleze fotovoltaice în 2024. AFM anunță debutul înscrierilor

Vești noi pentru românii care vor panouri fotovoltaice. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) lansează anul acesta o nouă sesiune de înscrieri în programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unitățile de cult, instituțiile publice/entitățile juridice non-profit din domeniul asistenței sociale.

Vești noi pentru românii interesați de panouri fotovoltaice

Conform informațiilor făcute de AFM, sesiunea urmează să fie demarată în 17 iunie 2024, ora 10:00, și se va desfășura până în 19 iulie sau până la epuizarea bugetului. Cererile se depun prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție pe site-ul www.afm.ro.

Bugetul alocat sesiunii de finanțare pentru anul 2024 este de 250 de milioane de lei. Înscrierile în aplicaţie se realizează în limita a 200% din bugetul alocat programului.

Panouri fotovoltaice
Panouri fotovoltaice

Solicitantul se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni, pentru un singur imobil. În cadrul unei sesiuni de înscriere poate fi aprobată o singură cerere de finanţare depusă de către un solicitant, mai informează AFM.

Cuantumul finanțării este de maxim 1.000.000 lei și se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile. Valoarea maximă acordată cu titlu de finanțare, de 1.000.000 lei, este cea corespunzătoare unei puteri maxime instalate de 200 kW.

AFM a dat startul pentru 2024

AFM a aprobat lista cu cei 49.311 de beneficiari ai programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 – persoane fizice, conform unui comunicat.

“Aşa cum am promis săptămâna trecută, astăzi, a fost aprobată de către Administrația Fondului pentru Mediu o listă cu 49.331 de beneficiari ai Programului Casa Verde Fotovoltaice – persoane fizice care depuseseră dosarele în sesiunea 2023. În acest moment, instalatorii pot demara procedurile de instalare a panourilor fotovoltaice pentru toate persoanele fizice care au fost declarate eligibile. Avem un buget record de 2 miliarde de lei şi ne dorim pentru 2024 condiții mai flexibile de participare care să îl facă mai accesibil şi să permită mai multor persoane să se alăture inițiativei de producție de energie verde”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Totodată, în cadrul programului “Stații de reîncărcare cu putere normală” a fost publicată o nouă listă care conține 76 de dosare acceptate în valoare de circa 75 milioane lei.

Vezi și: Iarna revine în România. ANM anunţă când vom scăpa de ploi și ninsori

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult