- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul dimineții pentru milioane de pensionari. Sunt vizați toți cei care primesc banii pe card

10 Aug, 08:44 • Bumbeneci Diana
Anunț de ultim moment pentru pensionari! Casa de Pensii, informare pentru cei care își primesc pensia pe card.
Anunțul dimineții pentru milioane de pensionari. Sunt vizați toți cei care primesc banii pe card

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a transmis, prin intermediul ultimelor sale declarații, că pensionarii își vor primi mai devreme pensiile în această lună, dat fiind că pe 15 august românii sărbătoresc Sfânta Maria Mare.

Vești noi pentru seniorii care primesc banii pe card

(…) Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1-11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august”, a informat Bucura-Oprescu.

Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud a transmis că a operat transferurile prin intermediul Trezoreriei Bistrița. Astăzi, 10 august 2023, în cursul după-amiezei, să fie alimentate conturile de către bănci.

Anunțul făcut de Casa de Pensii din Bistrița

„Anunţ pentru pensionarii Casei Judeţene de Pensii Bistrița-Năsăud care își încasează pensia prin cont bancar.

Miercuri 9 AUGUST 2023, au fost operate transferurile prin intermediul Trezoreriei Bistrița, astfel , JOI 10 AUGUST, în cursul după-amiezei vor fi alimentate conturile de către bănci.

Salariații Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud vă asigură de tot respectul lor!”.

Venituri pentru pensionari
Venituri pentru pensionari

Și Simona Bucura-Oprescu a vorbit despre beneficiile pensionarilor. Aceasta a anunțat din timp că banii vor fi livrați mai devreme, în așa fel încât românii să se bucure de pensii în minivacanța de la stat.

„Având în vedere zilele libere din perioada 12-15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună.

Astfel, achitarea acestor drepturi se va face în avans după cum urmează:

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1-11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august.

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu patru zile mai repede față de termenul stabilit.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului se plătesc în perioada 8-10 august”, a anunțat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Un alt subiect extrem de important pentru români în această perioadă are legătură cu persoanele care au în plan să-și cumpere vechime în muncă. Acestea o mai pot face doar până la finalul acestei luni, conform unei informări publice a Casei Naționale de Pensii Publice.

În acest sens, în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.163/2020 aprobată cu modificări prin Legea nr. 168/2021 este reglementată posibilitatea asigurării retroactive în baza unui contract de asigurare socială pentru o perioadă de maxim 6 ani calendaristici anteriori lunii încheierii contractului.

Citește și: Șoferii se lovesc de o nouă scumpire la motorină. A fost stabilit prețul carburanților azi, 9 august

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult