- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul important făcut de Ministerul Muncii. Câți bani vor putea încasa părinții de la stat începând cu octombrie 2023

07 Sep, 11:48 • Stefan Simion
Ministerul Muncii are în plan un proiect care ar putea majora veniturile pentru o categorie anume de părinți. Proiectul este în dezbatere și ar putea fi aprobat începând cu luna octombrie.
Anunțul important făcut de Ministerul Muncii. Câți bani vor putea încasa părinții de la stat începând cu octombrie 2023

Marți, pe ordinea de zi a Ministerului Muncii a fost pus spre dezbatere un proiect conform căruia valoarea tichetului de creșă va fi majorat începând cu luna octombrie a acestui an, de la 600 la 620 lei. Conform informațiilor furnizate de avocatnet.ro, suma maximă alocată sub formă de tichete pentru fiecare copil aflat în creșă nu poate depăși limita lunară stabilită prin ordinul ministrului.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a propus un proiect de ordin privind majorarea sumei lunare pentru tichetele de creșă în semestrul II al anului 2023. Acesta a fost supus dezbaterii la Ministerul Muncii și prevede o creștere de 20 de lei a valorii voucherului.

„Pentru semestrul II al anului 2023, începând cu luna octombrie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 620 de lei”.

Citește și: Gabriela Firea anunţă vouchere de 1.500 de lei pentru after-school, creşă şi grădiniţă

Modificarea propusă de Ministerul Muncii va fi valabilă inclusiv în primele două luni ale anului viitor

Există diverse modalități prin care angajatorii pot oferi sprijin financiar angajaților, iar tichetele de creșă reprezintă doar una dintre acestea. Cu precizare, beneficiarii tichetului de creșă sunt părinții care nu se află în concediu pentru creșterea copilului și își duc micuții la creșă sau îi lasă sub îngrijirea unor bone care lucrează legal, cu carte de muncă.

Beneficiile sub formă de tichete se acordă lunar, în conformitate cu procedurile stabilite prin lege și discutate la nivelul fiecărui angajator. De asemenea, acestea nu sunt supuse contribuțiilor sociale obligatorii.

Proiectul supus dezbaterii la Ministerul Muncii trebuie să fie semnat și ulterior publicat în Monitorul Oficial pentru a fi pus în practică.

Vezi și: Tichete educaționale 2023-2024. Când primesc elevii bani pentru rechizite

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult