- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tichete educaționale 2023-2024. Când primesc elevii bani pentru rechizite

05 Sep, 13:59 • Bumbeneci Diana
Elev ii primesc ajutor financiar pentru rechizite. Guvernul anunță când vor fi oferite tichetele educaționale aferente noului an școlar 2023-2024.
Tichete educaționale 2023-2024. Când primesc elevii bani pentru rechizite

Elevii primesc tichete educaționale în valoare de 500 de lei. Banii ajung la 300.000 de copii de grădiniță și elevi din medii vulnerabile și vor fi acordați doar într-o singură tranșă.

Tichete educaționale pentru elevi

Tichetele educaționale pentru anul școlar 2023-2024 vor avea, ca și până acum, valoarea de 500 de lei și vor fi acordate, într-o tranșă unică, unui număr aproximativ de 300.000 de preșcolari și elevi din medii vulnerabile, înscriși la unitățile de învățământ din ciclul primar și gimnazial.

Conform informațiilor oferite de reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, tichetele educaționale pentru noul an școlar care va începe pe data de 11 septembrie vor fi acordate într-o singură tranșă, pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte. În acest moment, programul se află în lucru și urmează să fie definitivate toate aspectele legate de valoarea sprijinului, criteriile de eligibilitate și atribuțiile instituțiilor în cadrul schemei, a transmis MIPE pentru edupedu.ro.

În anul școlar 2022-2023, elevii au primit banii cu o mare întârziere: 190.000 de părinți au primit cei 500 de lei la sfârșitul lunii decembrie, iar restul de 55.000 i-au primit în primăvară.

tichete educaționale
tichete educaționale

Cum pot fi folosite tichetele educaționale

Tichetele educaționale vor fi folosite doar în magazine/ unități afiliate, de emitentul cardului, care comercializează materiale școlare- rechizite necesare frecventării școlii, articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Conform anunțului oficial, utilizarea tichetelor sociale pentru sprijin educațional pentru achiziționarea altor produse, „decât materiale școlare- rechizite necesare frecventării școlii- articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe-, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței, constituie contravenție și se sancționează cu amendă (între 1,5 și 2 puncte-amendă, respectiv între 3.450 lei și 4.600 lei), dacă faptele nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni”.

Vezi și: Se majorează voucherele de vacanță! Mai mulți români nu vor mai avea dreptul la acestea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult