- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul momentului pentru pensionari! Câți bani vor primi în mână dacă punctul de pensie va ajunge la 45% din câștigul salarial mediu brut, de la 1 ianuarie 2024

19 Sep, 22:00 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru pensionari! Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că pensiile românilor vor crește din 2024. O posibilă majorare este așteptată începând chiar cu 1 ianuarie 2024, iar punctul de pensie ar putea să ajungă la 40% sau 45% din câștigul salarial mediu brut.
Anunțul momentului pentru pensionari! Câți bani vor primi în mână dacă punctul de pensie va ajunge la 45% din câștigul salarial mediu brut, de la 1 ianuarie 2024

Câți bani vor primi în mână dacă punctul de pensie va ajunge la 45% din câștigul salarial mediu brut, de la 1 ianuarie 2024. Anul acesta, punctul de pensie a crescut cu 12,5% ajungând astfel la 1.785 lei.

Citește și Pensii 2023. Supliment la pensii cuprins între 300 şi 500 de lei, începând din octombrie. Cine sunt beneficiarii

Câți bani vor primi în mână dacă punctul de pensie va ajunge la 45% din câștigul salarial mediu brut, de la 1 ianuarie 2024

Dacă în 2024, punctul de pensie va fi majorat la 40% sau 45% din câștigul salarial mediu brut, care este în prezent de 6.789 lei, pensionarii vor primi suma de 2742.75 de lei.

„Sunt bani pentru creşterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei. În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare ”, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, marţi, potrivit Antena 3 CNN.

Mai mult, luna octombrie vine cu noi vești bune pentru seniorii României și asta pentru că datorită unei Ordonanțe de Urgență din 2022 vor primi bani în plus la pensie.

Cei care vor beneficia de bani în plus la pensie sunt cei care încasează lunar mai puțin de 3.000 de lei

Este vorba despre un ajutor financiar pe care pensionarii l-au mai primit și în luna ianuarie. Acesta este cuprins între 600 și 1.o00 de lei și  depinde de venitul fiecărui pensionar.
Astfel, pensionarii care au o pensie de 1.500 de lei, vor primi ca ajutor de 1.000 de lei de la stat, iar cei cu un venit între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 800 de lei.

De asemenea, seniorii cu venituri lunare cuprinse între 2.001 lei și 3.000 de lei vor primi 600 de lei.

Autoritățile au subliniat că aceste ajutoare vor veni în tranșe. Prima tranșă a fost livrată în ianuarie și a fost de 500, 400, și 300 de lei.

Premierul Ciolacu explică de ce România nu are bani pentru pensii mai mari!

Premierul României Marcel Ciolacu anunță de ce nu sunt bani de pensii mai mari în România. Prim-ministrul spune că sunt necesare o serie de măsuri urgente pe care și le va asuma rapid.

Ciolacu explică de ce România nu are bani pentru pensii mai mari pentru bătrâni. Pentru că evaziunea fiscală e la cote alarmante, liderul PSD declară că sunt necesare măsuri urgente pentru ca situația să revină la normal, astfel că își va asuma măsurile și le va aplica rapid, a informat stiripesurse.ro.

„A doua mare problemă unde trebuie să dăm un răspuns puternic și imediat este combaterea evaziunii fiscale. 10 la sută din PIB – peste 150 de miliarde de lei – adică mai mult decât tot bugetul de pensii al României, sunt drenate anual prin tot felul de metode și în loc să ajungă în bugetul statului ajung în buzunarele unor infractori.

În viitorul pachet de măsuri, pe care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament, una dintre direcțiile principale de acțiune va viza combaterea evaziunii fiscale. Sunt măsuri de prevenire și combatere a activităților economice ilicite, dar și pentru consolidarea disciplinei financiare, contabile și fiscale. De asemenea, vom reglementa unele măsuri privind factura electronică, vom crește cuantumul unor sancțiuni contravenționale și vom introduce noi fapte care ar urma să fie sancționate prin amenzi sau penal.

Este cel mai ambițios plan de combatere a evaziunii fiscale din ultimii ani și am rugămintea ca toate instituțiile statului să pună umărul pentru ca acest lucru să fie un succes.

Sunt convins că toți cei care au atribuții pe această zonă vor trata lucrurile cu seriozitate, astfel încât să reușim împreună să reducem semnificativ evaziunea fiscală și să avem mai mulți bani la buget pentru străzi, școli și spitale.

În încheiere, vreau să vă mulțumesc încă o dată pentru implicare și să vă asigur de întreg suportul meu și al Guvernului României în ceea ce privește eforturile pentru consolidarea statului de drept și asigurarea independenței justiției în România”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

Citește și Pensii 2023. Veşti bune pentru angajaţii aflaţi în pragul pensionării. Şeful Casei de Pensii a făcut anunţul: „Acest tip de contracte au adus venituri imediate pe termen scurt”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult