- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul zilei pentru românii care primesc pensii. Raluca Turcan: „Vor avea creșteri semnificative”

04 Mar, 15:46 • Bumbeneci Diana
Veste bună pentru milioane de români: „Pensiile recalculate vor fi plătite din septembrie. Pensionarii (...) vor avea creșteri semnificative”.
Anunțul zilei pentru românii care primesc pensii. Raluca Turcan: „Vor avea creșteri semnificative”

Liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan are noi vești bune pentru români. Oficialul a confirmat, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată în Sibiu, că în ianuarie 2024 pensiile au fost majorate cu 13,8%, iar începând cu septembrie anul acesta se vor plăti pensiile recalculate. Formațiunea politică a asigurat resursele bugetare pentru majorările deja făcute și cele care vor rezulta din recalculare, subliniază oficialul.

Vești bune pentru beneficiarii de pensii

”PNL a urmărit ca aceste majorări să fie sustenabile și realitatea ne confirmă că avem asigurate resursele bugetare, atât pentru majorarea deja făcută, cât și pentru majorările care vor rezulta din recalculare.

Este important de reținut că prin recalculare, nu scade nicio pensie, chiar dacă din calcul reiese o valoare mai mică a pensiei. Dimpotrivă, pensionarii care au avut vechime efectivă în muncă mai mare, vor avea creșteri semnificative”, a anunțat Raluca Turcan.

”Prin recalculare, nu scade nicio pensie!”

Conform oficialului, procesul de recalculare, demarat prin digitalizarea dosarelor de pensii, va elimina erorile din trecut și va face plata pensiilor echitabilă. Vor fi mulți români care vor primi mai mulți bani, dar vor exista și cazuri în care persoanele să primească mai puțin decât primeau până în momentul recalculării.

Vezi și: ROBOR 4 martie. BNR anunță vestea momentului pentru românii cu rate

Raluca Turcan, despre pensii
Raluca Turcan, despre pensii

”Prin recalculare, nu scade nicio pensie! Nu, nu scade, chiar dacă din calcul reiese o valoare mai mică a pensiei. Dimpotrivă, pensionarii care au avut vechime efectivă în muncă mai mare, vor avea creșteri semnificative”, spune ministrul.

Raluca Turcan a explicat faptul că va fi suficient până la toamnă pentru recalcularea pensiilor.

”Am avut procese de recalculare care au durat ani. Însă ca ministru al Muncii am demarat procesul de digitizare a dosarelor de pensii, deși nu aveam nici oameni suficienți și nici bani în buget. Anul acesta, recalcularea pensiei se va face pe computer, fără erori, imediat, Nu cu pixul și hârtia sau cu dosarele cu șină prăfuite”, a mai spus Raluca Turcan.

Ai mai putea citi și: Concursul anului 2024. Se pun la bătaie premii de 20.000 de euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult