- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul zilei! Vine un nou ajutor de la stat. Românii sunt feriți de pericolul cutremurelor

16 Feb, 13:26 • Stefan Simion
Anunț important pentru români! Pot beneficia de un nou ajutor de la stat. Iată cum vor fi protejați aceștia de pericolul unui cutremur.
Anunțul zilei! Vine un nou ajutor de la stat. Românii sunt feriți de pericolul cutremurelor

Românii pot răsufla liniștiți! Statul le oferă un nou ajutor, care îi îndepărtează de pericolul unui cutremur, citează antena3.ro.

În urma tuturor evenimentelor din ultima perioadă, atât în țară, cât și în Turcia, statul a decis că va începe verificarea clădirilor care au un risc seismic ridicat. Procedurile le vor permite persoanelor interesate să beneficieze de reconsolidare gratuită, însă sunt anumite condiții pe care trebuie să le cunoască înainte.

Verificarea clădirilor cu risc seismic ridicat va începe curând. Pe această cale, Nicolae Ciucă a cerut identificarea datelor firmelor de construcție din Turcia care au realizat în timp lucrări în România. Premierul este interesat să afle dacă constructorii blocurilor și clădirilor care s-au prăbușit la izbucnirea cutremurelor au preluat lucrări inclusiv în țara noastră, verificarea lor fiind una prioritară.

Citește și: Vești uriașe pentru români! Se dau 2000 de lei de la stat în 2023. Care sunt categoriile care vor beneficia de acest ajutor

Procedurile care urmează să fie implementate sunt unele destul de serioase, tocmai de aceea, Ciucă a solicitat ca standardele din construcții și calitatea materialelor folosite să fie revizuite. În funcție de constatările care vor fi realizate, premierul a cerut responsabililor să identifice o soluție optimă pentru fiecare institut.

ajutor de la stat
ajutor de la stat

Românii primesc ajutor de la stat

Românii pot beneficia în mod gratuit de reconsolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat. Pentru ca acest lucru să se întâmple în timp util, primăriile și asociațiile de proprietari trebuie să comunice eficient. Persoanele interesate nu trebuie să plătească nimic pentru a beneficia de reconsolidare.

Totuși, pentru ca oferta prezentată să fie valabilă, oamenii trebuie să respecte în cele ce urmează o condiție importantă impusă de stat. În urma reconsolidării, românii nu-și vor mai putea vinde apartamentul timp de 25 ani.

Starea clădirilor din București este una critică. Au fost identificate 361 de imobile care se încadrează în categoria 1 de risc seismic. Autoritățile au anunțat că verificările vor începe cât mai repede, astfel, se vor identifica soluții individuale pentru fiecare institut în cadrul căruia sunt sesizate anumite probleme.

Vezi și: Ajutor din partea Guvernului. Se dau 3.000 de euro. Iată ce trebuie să faci

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult