- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apare o nouă fabrică în România! Un producător de top de șa pentru biciclete din întreaga lume intră pe piața românească

02 Aug, 10:36 • Lupu Alexandra
Cel mai mare producător de șa pentru biciclete din lume va deschide o fabrică în România. Piața românească este un succes neașteptat în UE.
Apare o nouă fabrică în România! Un producător de top de șa pentru biciclete din întreaga lume intră pe piața românească

Producătorul de componente pentru biciclete DDK este unul dintre mărcile majore din Taiwan, a cărui fabrică din Vietnam are cea mai mare producție de șa de biciclete, informează profit.ro. Compania a anunțat în urmă cu puțin timp că se pregătește să dea lovitura pe piața românească: va deschide o fabrică în țară.

Se deschide o nouă fabrică de biciclete în România

Deschiderea acestei fabrici reprezintă un pas uriaș pentru grupul taiwanez, având în vedere că-și dorește să înceapă producția în Europa. Producătorul DDK își desfășoară activitatea din 1970. Primele informații arată că DDK va deschide, în primă etapă, un depozit local, cu scopul de a sprijini vânzările și service-ul. Depozitul se va ocupa de logistica pentru șaua și mânerele finite fabricate în unitățile din Asia, pentru clienții europeni.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cea mai veche fabrică de încălțăminte din România s-a închis! În mâinile cui vor sta proprietățile românești

Producătorul de componente pentru biciclete va decide când începe producția în Europa în funcție de evoluția pieței. Pasul final se referă la începerea producției de masă. Compania va lua în considerare cu atenție condițiile pieței, înainte să facă următorii pași. DDK produce în Taiwan, Vietnam, Cambodgia și China.

Uniunea Europeană a produs în 2021 aproximativ 13.5 milioane de bicilete. Acest lucru arată o creștere de 11% față de 2020. Mai mult decât atât, cei mai mari producători de biciclete au fost Portugalia (2,9 milioane), România (2,5 milioane), Italia (1,9 milioane), Germania (1,4 milioane) și Polonia (1,2 milioane).

Profit.ro a anunțat anterior că producătorul de biciclete Corratec, unul dintre cei mai mari din Germania, a intrat pe piața românească. Compania a deschis o fabrică în Timișoara.

Biciclete
Biciclete

Fabrica a fost inaugurată pe o suprafață totală de 30.000 de metri pătrați. Unitatea are 80 de angajați și va ansambla zilnic până la 400 de biciclete. Până la sfârșitul anului, schema de personal va ajunge la 200 de salariați. Totodată, în 2024 va ajunge la 500 de angajați.

„Pentru noi e foarte important să deschidem această fabrică la Timișoara, în contextul în care, în această industrie, subansamblurile vin din Asia în Europa.

Timișoara și România pot să fie liantul care conectează Europa de Asia. Există un port în Constanța, vasele pot ajunge aici din Asia. Noi cumpărăm majoritatea subansamblelor din Taiwan. La începuturi, Corratec s-a axat pe producția de biciclete de concurs, pentru mountain bike.

Așa ne știa lumea. Acum, bicicletele electrice sunt o parte foarte importantă”, a arătat fondatorul Konrad Irlbacher.

Corratec ar trebui să concureze cu brandul legendar românesc Pegas. Tot în Timișoara este pregătită fabrica de biciclete a Sport Mechanical Workshop. Fabrica va deveni cea mai mare din Europa.

Vezi și: Încă un loc de muncă care caută angajați! Fabrica din Galați pune la bătaie 6.000 de locuri pentru românii doritori „Persoane care vor fi recrutate din România, pentru că ne dorim stabilitate pentru fabrică”