- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ar putea românii să își apere țara în caz de război? Ce spune ministrul Vasile Dîncu despre acest subiect

09 Oct, 10:00 • Stefan Simion
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a ieșit public cu noi declarații de presă. Oficialul a vorbit despre modul în care românii și-ar apăra țara, în cazul unui război.
Ar putea românii să își apere țara în caz de război? Ce spune ministrul Vasile Dîncu despre acest subiect

Ministrul Vasile Dîncu este mai mult decât sigur că românii și-ar apăra țara dacă ar fi război. Acesta și-a exprimat convingerea, în ultimele sale declarații de presă susținute pe tema investițiilor din Armată, dar mai ales a războiului dintre Rusia și Ucraina.

Ministrul Vasile Dîncu este de părere că românii și-ar apăra țara

Conform celor spuse de ministrul Vasile Dîncu, țara noastră este pregătită, iar românii nu vor fugi din calea războiului, mulți dintre ei vor dori să își apere țara. Deși mulți nu credeau la început, iată că acest lucru s-a întâmplat și în Ucraina, atunci când militarii ucraineni, dar și civilii au ținut piept armatelor ruse și le-au nimicit, rând pe rând, cu speranța că vor putea opri conflictul.

Ministrul Vasile Dîncu
Ministrul Vasile Dîncu

Citește și: Istoria României, de la realitate la film. Top cele mai bune filme care ne aduc aminte de cele mai importate file de istorie

Așa cum fac și ucrainenii, eu sunt foarte sigur că românii ar răspunde, dacă ar fi cazul, să-și apere țara”, a spus Vasile Dîncu, la Prima TV, conform Agerpres.

Ministrul Vasile Dîncu a mai explicat că este în derulare un studiu privind calitatea resursei umane din Armată, a climatului și moralului trupelor românești, ale cărui rezultate vor fi făcute publice în circa două luni.

Vasile Dîncu a menționat că studiul cuprinde inclusiv întrebări despre condițiile de muncă ale militarilor, despre ceea ce au nevoie aceștia. Potrivit oficialului, aceștia sunt chestionați dacă sunt mulțumiți de meritocrație, sistem, comandanți, de modul în care pot da feedback sistemului.

Ministrul Vasile Dîncu a mai vorbit și despre spionajul rușilor în România. El a menţionat că Romania este alături de Ucraina în demersurile sale de integrare în Europa şi NATO.

„Spionajul rusesc este peste tot în Europa Centrală şi de Est. Evident, au fost teritorii care, din punct de vedere ideologic, au fost controlate de ruşi la un moment dat şi aşa cum am văzut că s-au construit filialele Sputnik în Chişinău sau la Bucureşti, cum vedem asociaţii culturale care pot să funcţioneze ca mască pentru spionajul rusesc. Nu Ministerul Apărării Naţionale se ocupă în principal de acest lucru. Este o altă instituţie care monitorizează atent toate mişcările posibile. Nu am avut evenimente care să fi fost disfuncţionale şi care să creeze conflicte diplomatice mai mici sau mai mari”, a arătat Vasile Dîncu.

Mai poți citi: Armata Română recrutează soldați și gradați profesioniști și în 2022. Ce salariu are un recrut și care sunt condițiile pentru a deveni militar

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult