- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Armata, obligatorie în România!? Ministerul Apărării a început recrutarea cu primii 7.000 de români

23 May, 09:01 • Stefan Simion
Armata ar putea redeveni obligatorie în România. MApN face 7.000 de recrutări voluntare
Armata, obligatorie în România!? Ministerul Apărării a început recrutarea cu primii 7.000 de români

Pe teritoriul României, armata ar putea redeveni obligatorie. Luna trecută, Ministerul Apărării Naționale a scos peste 7.000 de posturi, iar Nicolae Ciucă a făcut câteva declarații din care se dă de înțeles că reintroducerea stagiului militar ar fi necesară.

Armata, obligatorie în România

Războiul de la graniţă trezeşte îngrijorări la cel mai înalt nivel. Premierul sugerează reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Nicolae Ciucă vorbeşte despre nevoia de mai mulţi soldaţi dar şi despre achiziţia de echipamente moderne de luptă.

Dincolo de declarații, armata caută voluntari, pe care, în caz de nevoie, să-i mobilizeze imediat. Ministerul Apărării a inițiat o nouă campanie de recrutare şi promite solde lunare de peste 3.000 de lei pentru perioada de instrucţie şi cel puţin 1.000 de lei lunar pentru fiecare voluntar.

Vezi și: Revine serviciul militar obligatoriu? Nicolae Ciucă: „Trebuie să se revină la armate de masă cu rezerve la nivelul întregii societăţi”

„Pe planșa de lucru revine constructul industriei de apărare care trebuie să devină industrie de război și armatelor mici tehnologizate și sofisticate de profesioniști care trebuie să revină la armate de masă cu rezerve la nivelul întregii societăți și capacități de mobilizare extinsă pentru a face față unui război„, este declarația care lasă posibilitatea reînființării serviciului militar obligatoriu suspendat în 2007 și neînlocuit cu programe alternative așa cum au făcut unele țări.

Armata română numără acum aproape 60.000 de cadre active permanente, insuficient în contextul militar actual, spun experții.

Ca să crească numărul soldaţilor, MApN a pus la bătaie luna trecută peste 5.000 de posturi permanente de militari la nivelul întregii ţări. În plus, se caută şi circa 2.200 de rezervişti voluntari, care vor fi chemați în caz de nevoie. Înscrierile sunt până în 30 iunie.

Doritorii vor trebui sa treacă prin câteva probe. Examenul psihologic, testele fizice și interviul sunt obligatorii.

Te mai poate interesa: Vor fi chemați rezerviștii în Armată? Oficial MApN: „Ultima ediție a planului privind verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare a fost aprobat în CSAT”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult