- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Armata Română caută RCA și CASCO. Bugetul estimat al licitației este de 18 milioane de lei

17 Feb, 22:58 • Stefan Simion
Ministerul Apărării are nevoie de asigurări RCA și CASCO. A fost prezentat și bugetul estimat pentru licitația SEAP.
Armata Română caută RCA și CASCO. Bugetul estimat al licitației este de 18 milioane de lei

Ministerul Apărării Naționale a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Public (SEAP) o procedură de atribuire de contracte pentru RCA și CASCO. Bugetul alocat este de milioane de lei.

Armata caută asigurator RCA și CASCO

Ministerul Apararii Nationale, prin UM 01144 Roman, a initiat o procedura de atribuire a unor contracte pentru servicii de asigurare RCA si CASCO, bugetul total fiind estimat la 17,99 milioane de lei. Autoritatea contractanta vrea sa achizitioneze 5.823 polite RCA si 115 polite CASCO.

Licitație MApN pentru RCA
Licitație MApN pentru RCA

Unitatea Militară 01144 Roman este autoritate contractantă care realizează achizițiile de produse, servicii și lucrări la nivel centralizat în Ministerul Apărării Naționale în vederea unei bune desfășurări a activităților din cadrul unităților militare subordonate Statului Major al Forțelor Terestre.

În cadrul acestei proceduri, Ministerul Apărării Naționale prin Unitatea Militară 01144 Roman îndeplinește rolul de autoritate contractantă, respectiv promitent achizitor în cadrul acordului cadru pentru achiziționarea serviciilor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule (RCA) și de asigurări facultative tip CASCO, iar Unitatea Militară 02494 Ploiești este beneficiarul care va derula toate contractele subsecvente atribuite la acordurile cadru”, scrie in caietul de sarcini al licitatiei.

Ofertele vor fi deschise la 22 martie 2023. Licitația poate fi consultată aici.

Încă din primele zile ale anului 2023 s-a urmărit o piață a asigurărilor orientată în continuare cu mare atenţie la segmentul RCA, care până la finalul anului trecut a raportat o serie de creşteri istorice pe toate palierele, preţuri, subscrieri, ritm de creştere şi număr de companii active pe acest segment. La ora actuală, o majorare semnificativă a contribuţiilor asigurătorilor la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) de la 2,5% la 4%, va face ca preţul unei poliţe RCA cel mai probabil să își continue ascensiunea, iar specialiștii din domeniu se tem că anul 2023 va fi unul în care se va atinge cel mai mare prag.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult