- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Asigurări RCA mai ieftine?! Șoferii români au găsit soluția, după ce City Insurance a dat faliment, iar prețul polițelor s-a dublat

06 May, 14:07 • Constantin Cristina
Șoferii români s-au săturat să dea o grămadă de bani pe polițele RCA, așa că au găsit o metodă de a cumpăra aceste asigurări mai ieftin. Iată soluția.
Asigurări RCA mai ieftine?! Șoferii români au găsit soluția, după ce City Insurance a dat faliment, iar prețul polițelor s-a dublat

Mii de români sunt în căutarea unor polițe RCA mai ieftine, după ce cunoscuta firmă de asigurări City Insurance a dat faliment, iar prețul asigurărilor s-a dublat, a informat antena 3 CNN.

Vezi și: RCA 2023. Cel mai avantajos tip de poliţă, şoferii optează masiv pentru decontare directă

Asigurări RCA mai ieftine?! Șoferii români au găsit soluția

Așadar, șoferii români au găsit cea mai populară metodă de a face rost de asigurări mai ieftine, și anume să apeleze la piața externă de asigurări, care activează și în România.

Volumul de polițe vândute de astfel de firme au însumat aproximativ 1,9 miliarde de lei, anul trecut. Mai mult, în urma falimentului dat de City Insurance, 15 sucursale în România au debutat, iar de atunci prețul polițelor RCA s-a dublat.

polițe RCA
polițe RCA

Polițe RCA cu decontare

De asemenea, șoferii români sunt din ce în ce mai interesați de polițele RCA cu decontare directă, în condițiile în care prețul este mai mare. Avantajul acestei polițe constă în faptul că persoanele care beneficiază de o astfel de asigurare își vor putea repara autoturismele pe propria poliță de asigurare obligatorie. Anul trecut tot mai mulți conducători auto din România au optat pentru clauza de decontare directă. De exemplu, la finalul lunii septembrie peste 380.000 de șoferi aveau această clauză asiguratorie.

Situația vine în contextul în care conducătorii auto și-au dorit ca în momentul în care suferă un accident rutier să fie despăgubiți și să nu aștepte foarte mult timp până când mașina să le fie reparată pe baza asiguratorului celui vinovat și să își ia banii de reparații de la asiguratorul propriu, urmând ca cele două companii să comunice între ele. Deși prețurile polițelor obligatorii de asigurare auto au crescut considerabil în 2022, companiile de asigurări auto au înregistrat profituri extraordinare.

În primele trei trimestre ale anului 2022, asiguratorii RCA autorizați și supravegheați de ASF, au încheiat un număr de 262.032 de clauze de decontare directă.

În același interval asiguratorii au plătit un număr de 9,422 dosare de daună aferente clauzei de decontare directă, cu o valoare totală de 74.124.596 de lei, de unde rezultă o daună medie plătită pe dosar de 7,867 lei.

Alte articole: Cât vor plăti românii, începând de azi, pentru asigurarea RCA. Prețurile Asirom, Groupama, Axeria, Omiasig și Allianz Țiriac