- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Asociaţia Pro Infrastructură, despre A0 Sud: „Turcii au un ritm de lucru frustrant, fără vlagă, fără putere de accelerare”

04 Mar, 23:52 • Adrian Popovici
Asociaţia Pro Infrastructură a comunicat că ritmul de lucru pe autostrada A0 Sud este "fără vlagă", iar acest aspect ar putea duce la o posibilă prelungire a termenului de inaugurare a segmentului DN5-DN4 până în luna aprilie, în ciuda posibilității deschiderii circulației în luna martie.
Asociaţia Pro Infrastructură, despre A0 Sud: „Turcii au un ritm de lucru frustrant, fără vlagă, fără putere de accelerare”

Asociaţia Pro Infrastructură a dat publicităţii luni, 4 martie, noi imagini de pe șantierul autostrăzii A0 Sud. Conform informaţiilor furnizate, progresul lucrărilor pe A0 Sud este catalogat drept „încetinit”, iar acest lucru ar putea conduce la o amânare a inaugurării segmentului DN5-DN4 până în luna aprilie, chiar dacă circulaţia ar putea fi deschisă în luna martie, transmite News.ro.

„Alsim Alarko pe A0 Sud, coming soon… Sâmbătă am filmat tot traseul Autostrăzii A0 între nodurile cu A2 şi DN5. Turcii erau în teren şi meştereau câte ceva, dar au acest stil/ritm de lucru frustrant, fără vlagă, fără putere de accelerare, mutând muncitorii de la o zonă la alta a şantierului”, au scris pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Citește și: Sunt semnate contractele pentru 834 de kilometri de autostradă și drum expres. Asociația Pro Infrastructură anunță stadiul lucrărilor

Lucrările de pe A0 Sud. Foto: Asociația Pro Infrastructură
Lucrările de pe A0 Sud. Foto: Asociația Pro Infrastructură

Lucrările pentru A0 Sud înaintează greu

Potrivit asociației, se conturează un tablou al incertitudinii în ceea ce privește termenele de finalizare a lucrărilor pe autostrada A0 Sud. Reprezentanții sugerează că, deși există posibilitatea teoretică a inaugurării segmentului DN5-DN4 (Giurgiu-Oltenița) la sfârșitul acestei luni, este probabil ca aceasta să fie amânată până în aprilie. În ceea ce privește DN4-A2, se estimează că deschiderea nu va avea loc mai devreme de august, deși, cu eforturi suplimentare, ar fi posibil să fie realizată în iulie. Cu toate acestea, există îngrijorări că, în lipsa unei mobilizări adecvate, finalizarea lucrărilor ar putea fi amânată până în toamnă, ceea ce ar compromite complet sezonul estival.

„Iar pe DN4-A2 deschiderea nu va fi mai devreme de august deşi, iarăşi, cu puţin mai multă forţă şi extra chef, ar fi posibilă luna iulie. Dar dacă mobilizarea va fi nesatisfăcătoare nu este exclus să ne apuce toamna şi să ratăm complet sezonul estival…”, a mai transmis ONG-ul.

Într-o altă postare pe platforma de socializare Facebook, Asociaţia Pro Infrastructură a abordat și situația lotului 3 din autostrada A0 Sud.

„Aktor, cu paşi rapizi spre imposibil. Sâmbătă am filmat complet şi lotul 3 din Autostrada A0 Sud, între nodurile cu Autostrada A1 (Bâcu) şi DN6 (Bragadiru). Este greu la deal cu aktorii mici. După ce în mai-iulie 2023 au reuşit să urce într-o treaptă de viteză superioară, focul de paie s-a stins rapid şi din toamna trecută parcă urcă un munte pe serpentine într-a doua”, au transmis oficialii organizaţiei.


Citește și: Lotul 2 de pe autostrada Sibiu – Pitești, blocaje și întârzieri. Constructorul turc nu a depus documentele pentru autorizația de construire – Asociația Pro Infrastructură