- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atac pentru piața din România! Mr. DIY, un retailer gigant din Malaezia, va deschide primele magazine din țara noastră

14 Jan, 17:30 • Fundeanu Madalina
Un gigant atacă piața din România! Lanțul de magazine Mr. DIY urmează să intre pe piața locală.
Atac pentru piața din România! Mr. DIY, un retailer gigant din Malaezia, va deschide primele magazine din țara noastră

Mr. DIY, un mare retailer din Malaezia care comercializează produse pentru casă, se alătură pieței din România și Bulgaria. Compania, care și-a stabilit prezența în Turcia și Spania în urmă cu trei ani, caută oportunități de dezvoltare inclusiv în Polonia, conform celor transmise de Bugetul.ro.

Un gigant atacă piața din România! Lanțul de magazine Mr. DIY urmează să intre pe piața locală

În luna august a anului 2023, retailerul a înființat firma prin care va opera în România, anume MR. D.I.Y. ROMANIA SRL.

Obiectul principal de activitate este „Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”. Administratorul firmei este Sathis Manoharen.

Ai mai putea fi interesat și de: Apare un nou rival pentru eMag! Platforma Trendyol se lansează pe piața din România

magazin Mr. DIY
magazin Mr. DIY

Pe baza datelor Termene.ro, citate de Wall-Street.ro, Mr. DIY Romania SRL a fost înființată în data de 28 august 2023 și are sediul pe Calea Griviței 84-98, în București.

Între timp, datele din motorul de căutare din registrul comercial papagal.bg indică faptul că Mr. DIY Bulgaria EOOD a fost înregistrat la 6 decembrie 2023. Este o întreprindere unică cu răspundere limitată și are sediul în districtul Sredets, din Sofia. Acesta îl listează ca manager pe Sathis Manoharen, vicepreședintele pentru strategia de grup DIY Malaysia, așa cum scrie DIY International.

Magazinele au o suprafață medie de circa 1.000 de mp și o varietate de 18.000 de produse, printre care articole de gospodărie, electrice, mobilier, articole de papetărie și sport, jucării, cadouri, accesorii pentru calculatoare și telefoane mobile, dar și bijuterii și produse cosmetice.

Mutarea în Balcani este în conformitate cu strategia companiei de a aduce brandul Mr. DIY în toată Europa de Est. Potrivit cifrelor de pe site-ul grupului DIY, doar Mr. DIY Turkey – care se află încadrat de Asia și Europa – continuă să se extindă rapid pe piață, cu 78 de puncte de vânzare în prezent, de la 30 la sfârșitul anului 2022. Spania, care a închis 2022 cu 15 sucursale are acum doar 24 de magazine.

Vezi mai multe știri: Turiștii sunt mai interesați de platformele online de rezervări de cazare, precum Booking și Airbnb. Care sunt regiunile din România cu cele mai multe rezervări