- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție la aceste mesaje! Hackerii profită de sărbători și lasă oamenii fără bani în cont!

25 Dec, 12:28 • Oprea Alina
Mesajele pe care le primim în această perioadă a sărbătorilor nu sunt întotdeauna despre “Crăciun Fericit”, dar sunt și despre cum pot fi oamenii pacăliți. Hackerii sunt peste tot, iar această perioadă nu reprezintă o vacanță pentru ei!
Atenție la aceste mesaje! Hackerii profită de sărbători și lasă oamenii fără bani în cont!

Perioada sărbătorilor poate fi una dintre cele mai prielnice dintre toate sărbătorile pentru hackeri. Așadar, mare atenție la mesajele pe care le primiți în această perioadă, pentru că hackerii au găsit o nouă modalitate de a lăsa oamenii fără bani în conturile bancare, potrivit celor relatate de bugetul.ro.bugetul.ro.

Ai putea fi interesat și de: Casa de Pensii, anunț despre cumulul pensie-salariu! Dispoziția intră în vigoare odată cu noua Lege a pensiilor

Atenție la mesajele primite
Atenție la mesajele primite

Atenție la mesajele primite!

Este cunoscut faptul că în ziua de astăzi sunt foarte multe modalități prin care putem rămâne fără bani în conturile bancare, iar una dintre cele mai cunoscute este legată de hackeri. În urma acestor situații care s-au întâmplat în mod frecvent, perioada sărbătorilor este una foarte ofertantă pentru hackeri. De aceea, specialiștii atrag atenția in mod constant cu privire la mesajele pe care le putem primi în această perioadă, întrucât acestea pot conține diferite linkuri ce pot fi dăunătoare și ne pot lăsa fără bani în cont.

În această situație, specialiștii au spus că în momentul în care primim astfel de mesaje, este posibil ca hackerii să fi clonat deja paginile prietenilor noștri.

Cele mai vizate sunt rețelele de socializare, dat fiind faptul că în ziua de astăzi oricine, la orice vârstă, folosește aceste platforme pentru a socializa, iar infractorii cibernetici nu întârzie din a apărea pe acestea. Astfel, ajungem să avem fie telefoanele sau calculatoarele virusate, fie chiar să rămânem fără bani în cont. Așadar, trebuie să înțelegem că Internetul nu este un loc sigur, iar datele noastre personale pot fi foarte ușor procurate.

La momentul în care primim un link despre care nu știm absolut nimic, este recomandat să nu îl accesăm, tocmai pentru a evita aceste riscuri. Este indicat ca la momentul primirii acestora să ne asiguram că nu este vorba despre vreun hacker și, în al doilea rând, sa nu accesăm aceste link-uri, care se pot dovedi a fi extrem de periculoase, conform celor relatate de antena3.ro.

Ai putea fi interesat și de: Majorare a pensiei și cu 900 de lei. Simona Bucura Oprescu a prezentat cazul în care se face marea schimbare