- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție! Recalcularea pensiilor este aproape gata! 1 octombrie vine cu un nou anunț al Casei de Pensii

01 Oct, 11:57 • Bumbeneci Diana
Recalcularea pensiilor, aproape gata. O nouă decizie a Guvernului aduce schimbări pentru români. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii.
Atenție! Recalcularea pensiilor este aproape gata! 1 octombrie vine cu un nou anunț al Casei de Pensii

Vești noi pentru români! Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a avut o intervenție în direct la Antena 3 CNN în care a vorbit despre recalcularea pensiilor. Se pare că procesul de evaluare a dosarelor este aproape de finalizare.

Recalcularea pensiilor este aproape gata

Daniel Baciu, despre recalcularea pensiilor
Daniel Baciu, despre recalcularea pensiilor

”Este vorba despre procesul de evaluare care este foarte important și este premergător recalculării, pentru că recalcularea se va face în baza noii legi a pensiilor, care va trebui adoptată în această sesiune parlamentară.

Pentru procesul de evaluare, pot să vă spun că suntem pe final. Am trecut de 4 milioane de dosare. Avem 4, 6 milioane de dosare de evaluat. În cel mai scurt timp posibil acest proces de evaluare se va finaliza.

Suntem cu toții solicitați la maxim, atât colegii mei de la Casa Națională, cât mai ales colegii din teritoriu, pentru că acest proces de evaluare se desfășoară la casele teritoriale de pensii, astfel încât acest proces să se finalizeze cât mai repede posibil, urmând ca, după ce avem noua lege a pensiilor adoptată să putem începe efectiv recalcularea tuturor dosarelor de pensii aflate în plată”, a spus, la Antena 3 CNN, Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de pensii.

Mai mulți bani la pensii în octombrie

Sunt bani în plus pentru pensii, în octombrie! Ministerul Muncii a confirmat data la care poștașul îi livrează beneficiarilor. Și Casa Națională de Pensii a confirmat noile beneficii.

În prima jumătate a lunii octombrie va începe livrarea pensiilor prin mandat poștal, iar de pe 12 octombrie vor fi alimentate conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea pensiilor pe card.

Ajutoarele se acordă, în octombrie, după cum urmează:

• în cuantum de 500 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei inclusiv;

• în cuantum de 400 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei inclusiv;

• în cuantum de 300 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei inclusiv.

Te-ar mai putea interesa și: Românii sunt tot mai interesați de destinațiile exotice. Numărul călătorilor care aleg aceste zone se dublează în sezonul 2023-2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult