- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ATENȚIE, români! Companiile din Europa fac concedieri masive. Scenariu sumbru și pentru România

05 Jul, 08:16 • Constantin Cristina
Tot mai multe companii încep valul de concedieri. Românii sunt speriați de ce se poate întâmpla și sunt îngrijorați că în orice moment pot rămâne fără loc de muncă.
ATENȚIE, români! Companiile din Europa fac concedieri masive. Scenariu sumbru și pentru România

S-a dat startul la concedierile masive în companiile din Europa. Afectată va fi și România, din cauza inflației, a informat antena 3 CNN.

Tot mai multe companii renunță la angajați de valoare din cauza inflației din ultimii zece ani, care nu are de gând să scadă. Un alt factor care a influențat această situație este războiul declanșat în Ucraina și impactul lui.

Citește și: Încep concedierile masive la Orange România! Ce se întâmplă în prezent cu clienții companiei

ATENȚIE, români! Companiile din Europa fac concedieri masive. Scenariu sumbru și pentru România

Companii precum Volvo a decis să înghețe angajările și să apeleze la restructurări. Firma are de gând să dea afară 1.600 de lei. Următoarele companii care va urma exemplul Volvo sunt Carrefour, care va da afară 900 de locuri de muncă în Franța și Philips renunță la 6.000 de angajați.

Situația gravă și-a făcut simțită prezența și în România încă de la începutul pandemiei, perioadă în care mai multe companii mari, dar și întreprinderi mici au făcut concedieri. De asemenea, și inflația ridicată și scumpiri au avut un rol negativ și așa a condus la această situație care încă continuă.

concedieri
concedieri

Mai mult, chiar și Ford pregătește o nouă serie de concedieri. În martie 2022, compania anunțase că intenționează să-şi scadă costurile structurale cu până la trei miliarde de dolari la divizia de vehicule pe combustie, iar în august Ford a informat că va renunța în total la 3.000 de angajați, majoritatea din America de Nord şi India.

Seria de concedieri va afecta angajații de la diviziile de vehicule electrice şi software din Detroit, SUA, dar numărul celor care vor pleca nu a putut fi aflat. Reprezentanții Ford nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informația.

Majorările de prețuri şi cererea în creștere pentru vehicule electrice au ajutat producătorii auto să contracareze efectele inflației ridicate, deși costurile mai ridicate cu materiile prime afectează afacerile. Companiile auto încearcă să țină costurile sub control la diviziile lor costisitoare de vehicule electrice.

Alte articole: Concedieri în masă pentru o companie uriașă din România. Gigantul care a luat o astfel de decizie a renunțat acum 10 ani la piața din România, dar a revenit în forță în 2007