- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție, români! Date de ultimă oră. Când vor intra pensiile în aprilie 2023?

06 Apr, 14:33 • Constantin Cristina
Pensionarii români urmează să primească banii de la poștaș sau pe card. În funcție de modalitatea pe care a ales-o fiecare beneficiar, va depinde data în care banii vor fi virați.
Atenție, români! Date de ultimă oră. Când vor intra pensiile în aprilie 2023?

Marius Budăi, Ministerul Muncii și Solidarității, a declarat când vor putea beneficia românii de pensiile care urmează să vină chiar în luna curentă, aprilie, a informat bugetul.ro.

Când vor primi românii pensiile pe aprilie?

În funcție de modalitatea pe care a ales-o fiecare persoană să primească banii, va influența data la care vor primi banii. Așadar, dacă au ales metoda clasică, să primească banii fizic, poștașii vor livra pensiile la domiciliul românilor până la data de 11 aprilie, iar cei care au optat pentru a primi banii pe card, pensiile vor fi virate în data de 10 aprilie, a anunțat ministrul Muncii.

românii, pensii Paște
românii, pensii Paște

Vezi și: Sorin Grindeanu spune că singurul mod în care pot fi eliminate pensiile speciale este adoptarea unei „soluţii radicale”

Banii se vor livra mai devreme cu două zile, adică pe data de 10, în loc de data de 12 aprilie, tocmai, ca toți românii să aibă suficient timp să se pregătească de Paște. Astfel, s-a făcut o excepție pentru această lună. Lunar, pe card se virează banii pe data de 12, iar poștașii împart banii pe ziua de 15.

„În data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”, conform informațiilor transmise de Casa de Pensii.

Încă o veste bună pentru români, este că se vor bucura de o sumă suplimentară de 250 de lei, însă doar pensionarii și românii vulnerabili. Din acest proiect vor beneficia 2.400.000 de români.

„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşte.
(…) În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşte”, a spus Marcel Boloș.

Alte articole: Informații inedite din dosarul pensiilor ilegale. Polițiștii au descoperit cum își reduceau oamenii stagiul de cotizare cu 15 ani