- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ATENȚIE, români! Mail-uri false în numele ANAF: „Nu transmiteți banii solicitați!”

27 Sep, 21:10 • Constantin Cristina
ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) a atras atenția miercuri, 27 septembrie, cu privire la o campanie de mesaje false care circulă în numele instituției. Este important ca cetățenii să fie vigilenți și să verifice autenticitatea mesajelor pe care le primesc în numele ANAF și să nu furnizeze informații personale sau financiare sensibile fără confirmarea oficială a autorității fiscale.
ATENȚIE, români! Mail-uri false în numele ANAF: „Nu transmiteți banii solicitați!”

ANAF a emis un avertisment cu privire la o campanie de mesaje false în numele instituției, prin care se solicită achitarea impozitului aferent anului 2022. Cetățenii trebuie să fie atenți și să nu răspundă sau să furnizeze informații personale sau financiare în urma unor astfel de solicitări nesolicitate, a informat antena 3 CNN.

Citește și: În cât timp se prescrie o datorie la ANAF. Ce spune legislaţia despre ștergerea automată a datoriilor

ATENȚIE, români! ANAF cere bani prin mail-uri false: „Nu transmiteți banii solicitați!”

Este important să verificați întotdeauna autenticitatea acestor mesaje și să contactați oficial Agenția Națională de Administrare Fiscală pentru orice problemă sau întrebare legată de impozite și taxe.

„Vă informăm că am fost înștiințați de către contribuabili că au primit mesaje false în numele ANAF, transmise de la adresa „Serviciul fiscal: [email protected]”, prin care sunt avertizați că nu au finalizat plata impozitului pentru anul 2022 și că „vor fi sancționați cu amenda de 2.575 lei, dacă nu efectuează plata în decurs de 48 de ore!

ANAF
ANAF

Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparține instituției, iar documentul conține exprimări nespecifice comunicărilor Agenția Națională de Administrare Fiscală. Atragem atenția, pe această cale, să nu deschideți aceste emailuri și să nu accesați linkul din conținut. De asemenea, să NU transmiteți banii solicitați!

Reamintim că Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu Agenția Națională de Administrare Fiscală”, potrivit comunicatului Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Alte articole: ANAF scoate la vânzare un apartament cu 3 camere în Capitală! Câți bani trebuie să scoți pentru locuință și când are loc licitația