- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ATENȚIE! Se anunță concedieri puternice de până la 10.000 de angajați la Facebook, WhatsApp și Instagram. Care este, de fapt, motivul acestor disponibilizări

20 Apr, 11:30 • Constantin Cristina
Se anunță concedieri în serie la compania-mamă a Facebook. Așadar, Facebook, WhatApp, Instagram și Reality Labs vor pierde 10.000 de angajați pe baza unor restructurări anunțate de Zuckerberg în martie.
ATENȚIE! Se anunță concedieri puternice de până la 10.000 de angajați la Facebook, WhatsApp și Instagram. Care este, de fapt, motivul acestor disponibilizări

Meta Platforms începe o serie de disponibilizări, miercuri, la nivelul întregii companii, pe fondul unor restructurări a echipelor anunțată de Zuckerberg în lunas martie. Astfel, se vor da afara 10.000 de angajați, a relatat Bloomberg.

Citește și: Ministrul Muncii recunoaște! Ce se va întâmpla în România cu salariile bugetarilor și cu presupusele concedieri

Se anunță concedieri puternice de până la 10.000 de angajați la Facebook, WhatsApp și Instagram

Compania-mamă a Facebook a anunțat deja managerii să fie pregătiți în ziua de miercuri de disponibilizările ce vor urma. Companiile uriașe care vor suporta aceste reduceri de personal sunt: Facebook, WhatsApp, Instagram şi Reality Labs.

Se știe și o a doua rundă de concedieri în luna mai. S-au redus până în acest moment 13% din forța de muncă, echivalent a 11.000 de posturi, în luna noiembrie. Mai mult, s-au înghețat angajările până în primul trimestrul al anului 2023.

concedieri
concedieri

 

 

Comentariile lui Zuckerberg au sugerat că firma ar urmări să devină mai eficientă şi să reechilibreze raportul dintre numărul inginerilor de software şi personalul administrativ. De asemenea, cine va supraviețui acestor reduceri de personal, vor fi repartizați sub conducerea unor noi manageri.

Meta va cere tuturor angajaţilor din America de Nord care pot lucra de acasă să opereze remote în cursul zilei de miercuri, pentru a avea timp să proceseze vestea, se arată în document.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze ştirea, amintind de postarea lui Zuckerberg din luna martie despre „anul eficienţei”, în care acesta a anunţat o serie masivă de concedieri până la sfârşitul primăverii.

2022 a fost un an slab pentru Meta, care a pierdut încă din luna februarie 230 de miliarde de dolari din valoarea de piață, pe măsură ce tot mai mulți investitori s-au retras. De altfel, mai multe companii gigant întâmpină probleme similare.

Alphabet și Amazon au anunțat că nu mai fac angajări, în timp ce Microsoft a renunțat la 1.000 de angajați. Iar Elon Musk a concediat jumătate dintre angajații Twitter, săptămâna trecută, deși ulterior a spus că vrea să cheme înapoi unii dintre ei.

Alte articole: Nicolae Ciucă lămurește problema concedierilor din România. „Suntem în Săptămâna Mare”