- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție, se întâmplă azi, 19 februarie. Românii primesc noi tichete dacă depun cererile

19 Feb, 10:34 • Bumbeneci Diana
Se dau noi tichete! Cererile se depun începând de astăzi!
Atenție, se întâmplă azi, 19 februarie. Românii primesc noi tichete dacă depun cererile

Guvernul

oferă tichete sociale pentru Paște. Românii care vor intra în posesia acestora sunt pensionarii cu venituri mici, persoanele cu handicap și oamenii fără adăpost. Primii care primesc banii sunt beneficiarii din Slatina.

Românii primesc noi tichete dacă depun cererile

Primăria Municipiului Slatina a transmis că a demarat sezonul 16 de depunere a cererilor pentru acordarea de tichete sociale de Paște, pentru cei ale căror venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.400 lei/lună.

„️Beneficiari ai acestei măsuri sunt: persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu; pensionari – fără a se ține seama de vârstă și tipul de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.400 lei/lună.

Tichetele se acordă și pentru beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale care nu au calitatea de pensionari, ale căror venituri nete cumulate sunt cel mult egale cu 1.400 lei/lună; pentru persoane fără adăpost al cărui venit net mediu lunar pe persoană este sub nivelul net al salariului minim brut pe țară garantat în plată; persoane peste 65 ani, împliniți la data solicitării, beneficiare de venit minim de incluziune”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Slatina.

Bani tichete sociale
Bani tichete sociale

Ai mai putea citi: Anunțul momentului pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 1%, vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 80%”

A început campania de depunere a cererilor pentru tichetele sociale de Paște
La Slatina, Direcția de Asistență Socială a anunțat că oferă acest tip de ajutor pentru persoanele vulnerabile și anul acesta.

„În perioada 19 februarie -15 martie se vor primi cereri pentru acordarea tichetelor de sărbători Paște. Sunt persoane cu handicap grav accentuat și mediu pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri până în 1.400 de lei. Persoanele peste 65 de ani care sunt beneficiari de venit minim de incluziune și persoanele fără adăpost„, a explicat Nora Popescu, directorul Direcțieii de Asistență Socială Slatina.

Ce pot cumpăra beneficiarii

Tichetele sociale valorează 150 lei, respectiv zece tichete a câte 15 lei fiecare, vor putea fi folosite de către beneficiari pentru a-și achiziționa produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Cum se acordă tichetele sociale

Conform informațiilor, aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște.

De menționat că tichetele sociale (150 lei/sărbătoare/beneficiar) vor fi primite de beneficiari direct la domiciliu, prin intermediul Poștei Române, notează evenimentdeolt.ro

Vezi și: Ce amendă riști dacă dai foc la miriște în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult