- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenționare MAE pentru toți românii. Sunt probleme următoarele 24 de ore

27 Feb, 20:24 • Bumbeneci Diana
MAE a emis o nouă alertă de călătorie. Sunt vizați mai mulți călători.
Atenționare MAE pentru toți românii. Sunt probleme următoarele 24 de ore

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia. Miercuri este aşteptată să se desfăşoare o grevă generală în sectorul public, care va provoca perturbări majore ale transportului public, notează news.ro.
Potrivit MAE, în Grecia a fost anunţată o grevă generală de 24 de ore în sectorul public, miercuri, pentru marcarea unui an de la catastrofa feroviară de la Tempe.

Atenționare MAE pentru călători

”Ca urmare a declarării participării la acţiunile revendicative a mai multor categorii profesionale, vor fi perturbări majore ale transportului public, fiind afectată circulaţia tramvaielor, metroului şi garniturilor de tren suburban/proastiakos în Atena, precum şi a trenurilor intercity/OSE. În Atena, autobuzele şi troleibuzele vor circula în intervalul orar 09:00-21:00. Şoferii de taxi din regiunea Attica, în care se află şi Atena, desfăşoară o grevă de 48 de ore, până la data de 28 februarie 2024”, a precizat MAE.

MAE avertizează cetățenii români care tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța și Marea Britanie
MAE avertizează cetățenii români care tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța și Marea Britanie

Pentru detalii legate de eventualele anulări ale zborurilor interne şi internaţionale din 28 februarie, operate pe aeroporturile din Grecia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să contacteze companiile de zbor şi agenţiile de turism.Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, anunțul alegerilor 2024: „Avem un candidat comun”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult