- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Au apărut pepenii românești. Cu ce preț sunt puse la vânzare primele lubenițe

11 Jul, 20:33 • Bumbeneci Diana
Au apărut primii pepeni românești și deja oamenii au de luptat cu primele prețuri mai mari. Cum arată producția din acest an.
Au apărut pepenii românești. Cu ce preț sunt puse la vânzare primele lubenițe

Cu două săptămâni mai târziu față de alți ani, pepenii românești au ajuns în sfârșit pe tarabele din piețele autohtone. Întârzierea a fost cauzată de vremea nefavorabilă, primele lubenițe puse la vânzare sunt lăudate pentru gustul dulce și foarte aromat.

Andrei Boitoș, un producător din localiatea Gheorghe Doja, județul Ialomița, spune că, la ora asta, cooperativa din care face parte are comenzi pentru toată producția de pepeni de care dispune. Iar cerea este atât de mare, încât trebuie să recolteze de dimineața până noaptea.

pepeni
pepeni

Vestea bună este că producția arată bine la momentul de față, iar dacă și condițiile climatice vor favorabile, pepenii românești vor putea ajunge pe mesele noastre până cel puțin la 1 septembrie.

Pepenele roșu este format în principal din apă (91%) și carbohidrați (7,5%). Nu oferă aproape proteine ​​sau grăsimi și este foarte scăzut în calorii. Nutrienții din 100 de grame de pepene roșu: Calorii: 30 Apă: 91% Proteine: 0,6 grame Carbohidrati: 7,6 grame Zahar: 6,2 grame Fibră: 0,4 grame Grăsime: 0,2 grame Carbohidrați.

Cât costă pepenii de Dăbuleni în iulie 2023

Într-o piață din Brașov, prețul pepenilor verzi variază între patru și cinci lei pe kilogram. În schimb, pepenii galbeni sunt mai scumpi pentru români, fiind vânduți la prețul de șapte lei pe kilogram.

Cu toate că prețurile au crescut, oamenii sunt dispuși să plătească, deoarece consideră că nu există niciun alt soi de pepeni care să se compare cu cei de Dăbuleni.

La sfârșitul lunii iunie, inspectorii de la Serviciul de Administrație Piețe al municipiului Brașov au încheiat contracte cu producătorii de pepeni din județul Dolj, în special din zonele Dăbuleni și Sadova.

Vezi și: Urmează caniculă și vijelii! ANM a actualizat prognoza pentru următoarele 2 săptămâni. Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult