- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Au fost anunțate locurile în care oamenii primesc apă cu porția! Canicula lovește puternic România

17 Jul, 17:03 • Bumbeneci Diana
Apă cu porția în plin val de caniculă. Locurile din România în care oamenii sunt sfătuiți să facă economie de urgență.
Au fost anunțate locurile în care oamenii primesc apă cu porția! Canicula lovește puternic România

Apă livrată cu porția, din cauza caniculei! În mai multe comune din județul Dolj, apa este livrată cu program, câteva ore pe zi, lucru ce a dus la nemulțumirea oamenilor. O parte din vină le aparține oamenilor, care își udă grădinile cu apă de la robinet, acuză reprezentanții furnizorului, anunță Digi24.

Apă cu porția în mai multe locuri din Dolj

Patru ore pe zi și șapte pe noapte. Acesta este programul în care apa nu curge la robinet în localitatea doljeană Șimnicu de Sus. Compania din zonă susține că a fost nevoită să ia măsura, pentru al doilea an la rând, din cauza secetei care a cuprins mare parte din teritoriu. După ce apa este oprită în localitate, oamenii care dețin animale folosesc acest izvor, fiind singura sursă de apă. Localnic:

Vezi și: Jobul plătit cu un salariu de 1400 de euro pe lună. Românii care se angajează aici au abonament la clinici medicale private şi posibilitatea de a lucra remote

„Și animalele ar muri. Ne descurcăm foarte greu”. Localnică: „Ne descurcăm puțin mai greu. Ne-am forat propria fântână, pentru că am și în grădină de udat, în solar, și de băut, de consumat, de spălat, de toate cele.

Și atunci când curge la robinet, oamenii sunt sfătuiți să nu irosească apa. Carmen Zuican – purtător de cuvânt Compania de Apă Oltenia, transmite că românii trebuie să aibă grijă cum consumă apa, să facă economie din ce în ce mai mult.

apă cu porția pe caniculă
apă cu porția pe caniculă

„Facem apel la toți utilizatorii să folosească apa doar pentru consum casnic, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente.

Laurențiu Ifrim – primarul comunei Șimnicu de Sus: „Nu au fost făcute investiții în infrastructură, adică rețeaua de apă pentru o extindere care să acopere și proprietățile noi apărute duce la această problemă. Efectiv vorbim despre mărirea capacității bazinelor de stocare, aceasta este problema.”

Mii de oameni din mai multe localități din Dolj sunt afectați de această decizie a companiei Afectați de această decizie a companiei de apă din Dolj sunt mii de oameni din cinci localități.

Vezi și: Prognoza meteo pentru 17 și 18 iulie. Cum va fi vremea în România. Se intensifică valul de caniculă și vin din nou furtunile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult