- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Austria rămâne fără argumente în ceea ce privește aderarea României la Schengen. Frontex a publicat datele care arată care sunt adevăratele „rute” preferate de migranți

13 Jan, 20:44 • Cornel Ghimeșan
În contextul în care Austria a blocat aderarea României la Schengen pe motiv că nu ar fi suficient de sigură, în special în ceea ce privește granițele. Austria susține că pe aici ar pătrunde migranții spre Europa. Totuși datele recente publicate de Frontex contrazic această teorie.
Austria rămâne fără argumente în ceea ce privește aderarea României la Schengen. Frontex a publicat datele care arată care sunt adevăratele „rute” preferate de migranți

Austria a blocat în luna decembrie a anului anterior aderarea României la spațiul Schengen invocând faptul că nu ar fi o țară sigură, în special în ceea ce privește granițele, fiind punctul prin care migranții pătrund ilegal în Europa. Cu toate acestea, argumentul austriecilor pălește în fața datelor oficiale Frontex, care contrazic în mod flagrant teoria venită de la Viena. Se pare că România nu face parte din rutele preferate de migranții care vor să ajungă în Europa de Vest.

Citește și: Grecii pun presiune pe Austria și cer să aprobe aderarea României și Bulgariei la Schengen

În 2022, numărul intrărilor ilegale în Uniunea Europeană a crescut exponențial, atingând procentul enorm de 64%, comparativ cu anul precedent. Acesta este cel mai mare procent din ultimii 6 ani, a anunţat vineri agenţia europeană de supraveghere a frontierelor, Frontex, potrivit AFP, informează Agerpres.

Austria rămâne făra argumente

Conform Frontex, în 2022 au fost înregistrate 330.000 de intrări ilegale, dintre care 45% pe ruta Balcanilor de Vest. Numărul cetăţenilor sirieni a ajuns la 94.000, dublându-se.

Austria rămâne fără argumente
Austria rămâne fără argumente

„Este al doilea an consecutiv cu o creştere puternică a numărului de intrări ilegale”, a precizat Frontex într-un comunicat.

Aceștia au adăugat că sirienii, afganii şi tunisienii reprezintă împreună 47% dintre intrările ilegale din 2022. Pe ruta Balcanilor de Vest, au fost înregistrate 145.600 persoane, o creştere cu 136% faţă de anul precedent. Pe ruta Mediteranei Centrale, a doua cea mai folosită, numărul traversărilor a depăşit 100.000, adică o creştere de peste 50%. Circa 10% dintre intrările ilegale au fost efectuate de femei, iar circa 9%, de minori.

Separat, aproape 13 milioane de refugiaţi ucraineni au intrat în UE, prin graniţele terestre, din Ucraina şi Republica Moldova începând cu 24 februarie, când a izbucnit războiul, şi până la finalul anului trecut. Acest număr nu a fost inclus în statistica Frontex privind intrările ilegale în UE. În aceeaşi perioadă, zece milioane de cetăţeni ucraineni ar fi ieşit din UE prin aceleaşi secţiuni de frontieră.

Alte articole: Austria dă o nouă lovitură României! După ce a exploatat petrol de la noi, OMV susține că nu va plăti României taxa de solidaritate

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult