- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Automecanica Mediaș, preluată de gigantul german Rheinmetall. Producătorul de armament s-a extins acum în 3 țări de pe flancul estic al NATO

01 Feb, 15:44 • Adrian Popovici
Rheinmetall anunță preluarea unei majorități de 72,5% în Automecanica Mediaș, producător român de vehicule militare. Acordul contractual urmează să fie aprobat de autoritățile guvernamentale competente înainte de a deveni operațional. Cu deja două locații în țări de pe flancul estic al NATO, respectiv Ungaria și Lituania, Rheinmetall consolidează și mai mult prezența sa în această regiune.
Automecanica Mediaș, preluată de gigantul german Rheinmetall. Producătorul de armament s-a extins acum în 3 țări de pe flancul estic al NATO

Astăzi, Rheinmetall anunță preluarea unei majorități de 72,5% în Automecanica Mediaș, producător român de vehicule militare. Acordul contractual urmează să fie aprobat de autoritățile guvernamentale competente înainte de a deveni operațional, transmite Economedia.

În efortul său de a-și extinde prezența în calitate de producător de vehicule militare în România, Rheinmetall achiziționează o participație majoritară în Automecanica Mediaș, conform anunțului companiei. Această achiziție reprezintă o etapă semnificativă în expansiunea companiei cu sediul în Düsseldorf către Europa Centrală și de Est, oferind acces către noi clienți din regiune cu un potențial de vânzări substanțial, conform reprezentanților Rheinmetall.

Cu deja două locații în țări de pe flancul estic al NATO, respectiv Ungaria și Lituania, Rheinmetall consolidează și mai mult prezența sa în această regiune. În plus, în decembrie 2023, România a acordat Rheinmetall un contract major în domeniul apărării aeriene, evaluată la 328 de milioane de euro.

Prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH, grupul urmează să dobândească o participație de 72,5% în această companie, care va opera în România sub denumirea Rheinmetall Automecanica SRL. Celelalte acțiuni ale societății vor rămâne în proprietate privată. Acordul contractual trebuie, în continuare, să obțină aprobarea autorităților guvernamentale relevante înainte de a deveni efectiv.

Sursă foto: Rheinmetall
Sursă foto: Rheinmetall

Te-ar putea interesa și: Industria de armament românească a fost salvată de război. Conflictele actuale au atras atenția investitorilor pentru capacităților românești de producție

Rheinmetall își consolidează poziția prin preluarea Automecanica Mediaș

Pe termen mediu, Rheinmetall estimează că potențialul anual de vânzări al noii achiziții se situează în jurul valorii de aproximativ 300 de milioane de euro. Compania se așteaptă ca comenzile primite în cadrul exercițiului financiar curent să atingă niveluri de ordinul a trei cifre de milioane de euro.

„Aducerea Automecanica Mediaș în familia Rheinmetall marchează o altă etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenței Grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la consolidarea capacităților defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei”, explică directorul executiv al Rheinmetall, Armin Papperger.

Automecanica Mediaș este un producător cu o istorie îndelungată în fabricarea vehiculelor speciale, construirea suplimentelor pentru camioane și remorci destinate pieței civile și militare. Din anul 2022, compania a început o colaborare strategică cu Rheinmetall, prin care au înființat o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare în Satu Mare, România.

Conform unui comunicat emis de companie, uzina din Mediaș, România, este pregătită să joace un rol esențial în menținerea pregătirii operaționale a vehiculelor de luptă construite în Occident și utilizate în Ucraina. Totodată, aceasta va furniza suport logistic pentru aceste vehicule, contribuind astfel la asigurarea funcționalității optime și la satisfacerea nevoilor operaționale.

Citește și: Bugetul incredibil acordat pentru Armata Română în 2024! Aproximativ 30 de miliarde de lei în plus, pentru achiziția de armament

Tags: