- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada Moldovei. Două din cele patru loturi ale secțiunii Buzău-Focșani ar putea fi deschise circulației de anul viitor

13 Oct, 12:25 • Andrei Alina
Cel puțin două din cele patru loturi ale secțiunii Buzău-Focșani de pe Autostrada Moldovei ar putea fi deschise la sfârșitul anului viitor, a anunțat Cristian Pistol, șeful CNAIR.
Autostrada Moldovei. Două din cele patru loturi ale secțiunii Buzău-Focșani ar putea fi deschise circulației de anul viitor

Cristian Pistol, șeful CNAIR, a declarat, într-un interviu pentru Gândul, că pe lângă loturile Pizzarotti-Retter și Trace-Coni de pe secțiunea Ploiești-Buzău a Autostrazii Moldovei, în 2024 se așteaptă să se poată circula și pe cel puțin două loturi între Buzău și Focșani. Șeful CNAIR spune că „mobilizarea constructorului este foarte bună“.

Citește și: Ce părți din Autostrada Moldovei se deschid în 2024. Anunț de ultimă oră făcut de Sorin Grindeanu

”Sunt convins că pe următoarea secțiune, de la Buzău la Focșani, cel puțin două loturi vor fi gata anul viitor. Termenele de finalizare nu sunt așa de scurte. Mobilizarea este una foarte bună. Păcat că am avut și un necaz pe această secțiune. Să fim mai atenți cu toții ca să nu se mai producă astfel de evenimente negative cu pierderi de vieți omenești. Antreprenorul e serios. Condițiile să circulăm și pe această secțiune de autostradă sunt mari”, a declarat Cristian Pistol.

UMB lucrează în prezent pe 10 loturi din cele 13 ale A7 Ploiești – Pașcani, finanțată prin PNRR.

Grindeanu: 1.000 de km de autostradă în 33 de ani de la Revoluție. Ce părți din Autostrada Moldovei se deschid în 2024

Au trecut 33 de ani de la Revoluție, iar de atunci până acum țara noastră a ajuns la 1.000 de km de autostradă. Până în 2029 vom ajunge la 2.000 km, dă asigurări ministrul Transporturilor.

”Deocamdată s-a atins o bornă, destul de târziu, la 30 de ani de la Revoluţie, borna de 1.000 de km de autostradă. În acest moment sunt în lucru aproximativ 750 de kilometri şi ştiţi acele şantiere (…) se vede că se lucrează pe toate şantierele, iar rezultatele vor veni (…) Eu am spus că, până la sfârşitul anului viitor, undeva la 250 de km de autostradă sau drum expres, cel puţin. În 2025 probabil iarăşi peste 100 de km pe an se vor deschide”, a declarat Sorin Grindeanu recent.

Anul trecut, Grindeanu a semnat contracte de peste 10 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură.

”Tot ce am semnat anul trecut – şi am semnat contracte de peste 10 miliarde de euro – şi au început lucrările şi aceste lucruri se văd şi se vor vedea în anii viitori, indiferent dacă rămâne Grindeanu la Ministerul Transporturilor, pentru că proiectele merg mai departe şi e foarte bine”, a mai afirmat Grindeanu.

Referitor la Autostrada Moldovei, Sorin Grindeanu a anunțat că ”Tronsoane din această autostradă vor începe să fie date în circulaţie de anul viitor, în primul rând cele două de pe Ploieşti – Buzău, primele două loturi care fac joncţiunea cu A3 Ploieşti – Bucureşti”.