- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada Unirii A8 este tot mai aproape de realitate. Contract de peste 3 miliarde lei publicat în SEAP

08 May, 15:47 • Bumbeneci Diana
Autostrada Unirii (A8) : licitația pentu lotul de munte Pipirig-Leghin a fost publicată în SEAP. Contract de peste 3 miliarde lei pentru lotul cu 7 tuneluri.
Autostrada Unirii A8 este tot mai aproape de realitate. Contract de peste 3 miliarde lei publicat în SEAP

Un nou contract mamut a intrat în SEAP pentru A8. Proiectul amplifică lucrările la cea mai așteptată autostradă din România, anunță CNAIR.

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului de munte Pipirig-Leghin pe secțiunea montană, una dintre cele mai grele secțiuni ale Autostrăzii Unirii (A8) a fost publicat miercuri, 8 mai în SEAP. Valoarea atribuită este între 3,3 și 3,8 miliarde lei. Lotul Pipirig -Leghin are o lungime de 19 kilometri, iar pe traseu vor fi construite 7 tuneluri cu o lungime totală de 1,4 kilometri și alte 46 structuri : poduri, pasaje viaducte. Durata contractului este de 4 ani (12 luni proiectare și 36 luni execuție).

Contract de peste 3 miliarde lei publicat în SEAP pentru A8

Conform informațiilor CNAIR, Lotul Pipirig – Leghin este al doilea lot lansat în licitație pe secțiunea de munte după Miercurea Nirajului – Sărățeni (23 km), publicat în SEAP la începutul lunii aprilie.

,,Obiectul contractului il reprezinta proiectarea si executia Autostrazii Târgu Mureș – Târgu Neamț: Sectiunea II: Miercurea Nirajului – Leghin, km 22+000 – km 181+195: Lot 2c: Pipirig – Vanatori Neamt (Leghin), in lungime de aproximativ 19,3 km, si include realizarea a 7 tuneluri in lungime totala de aproximativ 1,44 km, in conformitate cu prevederile contractului de lucrari.” -SEAP.

Citește și: Un nou pas important pentru A8 – Autostrada Unirii. A fost confirmată licitația anului

Autostrada Unirii (A8)
Autostrada Unirii (A8)

„Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) va avea are o lungime de 19,3 km, iar pe traseu vor fi construite 7 tuneluri cu o lungime totală de 1,44 km:

– tunel bidirecțional (490m) situat în apropierea localității Pîțîlingeni
– tunel unidirecțional pe calea 1 (90m) situat în apropierea localității Pîțîligeni;
– tunel bidirecțional (70m) situat în apropierea localităților Pîțîligeni-Stînca;
– tunel bidirecțional (130 m) situat în apropierea localităților Pîțîligeni-Stînca;
– tunel unidirecțional pe calea 1 (80 m) situat în apropierea localităților Pîțîligeni-Stînca;
– tunel bidirecțional cu (300 m ) situat în apropierea localității Stînca
– tunel bidirecțional cu (280 m) situat în apropierea localității Stînca.” -a transmis, în declarații anterioare, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Ofertele pot fi depuse până pe 25 iunie 2024, dar nu este exclus să fie depuse solicitări de clarificare și pentru prelungirea termenului de depunere a ofertelor. Prețul ofertei reprezintă 40 % din punctaj.

Vezi și: Mugur Isărescu a prescris iar cura cu ceai de tei! Guvernatorul BNR dă detalii despre inflația din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult