- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avansează lucrările pe cea mai așteptată autostradă din ultimii 30 de ani! Sorin Grindeanu: „Se va putea circula pe acest lot până la sfârșitul anului”

04 Jun, 20:36 • Bumbeneci Diana
Lucrările pe Autostrada A7 Ploiești-Buză avansează. Sorin Grindeanu anunță cum se va circula pe lotul promis.
Avansează lucrările pe cea mai așteptată autostradă din ultimii 30 de ani! Sorin Grindeanu: „Se va putea circula pe acest lot până la sfârșitul anului”

Ministrul Transporturilor

, Sorin Grindeanu are vești bune pentru șoferii români. Oficialul de la MT a anunțat că lucrările pe loturile 1 și 2 de pe Autostrada A7 Ploiești-Buză vor fi finalizate până la sfârșitul anului.

Sorin Grindeanu anunță când se va circula pe Autostrada 7

„Pe cele trei loturi ale Autostrăzii Ploiești- Buzău (63,25 km, parte a A7) lucrările avansează destul de bine!

Pe Lotul 1, între Dumbrava și Mizil (21 km) s-a ajuns la un stadiu fizic de 67%. S-a așternut deja asfalt pe aproximativ 14 km, iar, în prezent, se lucrează la suprastructurile podurilor care au ajuns la un stadiu fizic de 72%.

Trebuie însă rezolvate anumite probleme procedurale pe Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28,35 km) pentru a nu apărea blocaje în ceea ce privește lucrările. Sectorul de șantier care intră în responsabilitatea constructorului român a ajuns la 90%, în timp ce sectorul pe care sunt ceilalți constructori are un avans de 70%.

Vezi azi și: România va avea o nouă autostradă! Anunțul așteptat de milioane de români. Sorin Grindeanu: „La sfârşitul anului viitor”

Trebuie găsită rapid o soluție pentru ca termenul de finalizare să fie respectat! Anul acesta trebuie să se circule pe acest lot, ca și pe Lotul 1.

Din Lotul 2 pot fi deschiși circulației 14 km până la jumătatea lunii august. Pentru a putea fi însă folosiți, trebuie găsită o soluție provizorie de descărcare în zona localității Vintileanca. Ar fi însă de preferat ca partenerul bulgar din Asociere să finalizeze lucrările până la km 47 pentru ca circulația să poată fi descărcată în DN2!

În acest caz s-ar putea circula continuu de la Mizil (Fulga) până în zona localității Pietroasele, pe 27 de km, pe autostradă. În acest ritm, se va putea circula și pe acest lot până la sfârșitul anului.

Iau în continuare în calcul deschiderea circulației pe 48 de km de autostradă, între Dumbrava și Pietroasele, cu asigurarea descărcării în DN2, anul acesta.

Pe Lotul 3, între Pietroasele și Municipiul Buzău (13,9 km), constructorul a încheiat faza organizării de șantier și, din 1 iunie, a intrat în execuție efectivă. De acum înainte trebuie să începem să vedem și aici o mobilizare bună și un progres constant. Termenul contractual de finalizare este noiembrie 2025”, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Autostrada A7, cunoscută și sub numele de Autostrada Moldova, este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din România în 2024. Aceasta autostradă este menită să conecteze regiunea Moldova cu rețeaua de autostrăzi din restul țării, facilitând transportul și contribuind la dezvoltarea economică a zonei.

În 2024, autostrada A7 se află într-un stadiu avansat de construcție, cu mai multe tronsoane deja finalizate sau în curs de finalizare. Autostrada este proiectată să parcurgă distanța dintre Ploiești și Pașcani, trecând prin orașe importante precum Buzău, Focșani, Bacău, și Roman.

Stadiul lucrărilor, pe fiecare secțiune

  • Ploiești – Buzău:

Aceasta secțiune este una dintre primele în curs de finalizare. Construcția a avansat rapid datorită fondurilor europene și a sprijinului guvernamental. Se preconizează că va fi deschisă circulației la sfârșitul anului 2024.

  • Buzău – Focșani:

Lucrările pe acest tronson sunt într-o fază avansată, cu numeroase șantiere deschise de-a lungul traseului. Se estimează că această secțiune va fi completă până în 2025.

  • Focșani – Bacău:

Progresul este constant, cu lucrări intense la drumuri, poduri și alte structuri necesare. Se așteaptă ca această parte a autostrăzii să fie gata până în 2025.

  • Bacău – Pașcani:

Aceasta este cea mai recentă secțiune începută și se află încă în stadii incipiente de construcție. Finalizarea completă a acestui tronson este planificată pentru 2026.

Citește și: Se construiesc mai multe drumuri de mare interes pentru milioane de români. Sorin Grindeanu: ,Am avizat proiectul”

 

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult