- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertisment pentru șoferi! Montarea anumitor dispozitive pe mașină atrage o amendă uriașă

08 Mar, 19:55 • Lupu Alexandra
Noi sancțiuni pentru șoferi. Montarea anumitor dispozitive pe mașină se pedepsește cu o amendă usturătoare.
Avertisment pentru șoferi! Montarea anumitor dispozitive pe mașină atrage o amendă uriașă

Șoferii sunt vizați de o nouă sancțiune! Montarea anumitor dispozitive pe mașini poate atrage o amendă uriașă, anunță gandul.ro. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe drumurile europene sau pe autostrăzi. Deschiderea unui dosar penal, suspendarea permisului de conducere și pedeapsa cu închisoarea sunt alte măsuri pe care reprezentanții din Poliția Română le pot aplica în cazul în care identifică o persoană care nu respectă noile prevederi legale.

Noi sancțiuni pentru șoferi

Șoferii care montează pe mașină dispozitive luminoase care redau culorile folosite de poliție riscă să primească amenzi uriașe. Pe lângă sancțiunea menționată, persoanele care încalcă legea se pot alege cu dosar penal sau pot ajunge să facă închisoare. Instrumentele în cauză luminează intermitent roșu și albastru și sunt regăsite pe internet la prețuri accesibile. Acestea pot fi achiziționate de oricine, astfel, orice șofer poate ajunge să le folosească în timpul deplasării.

Te-ar putea interesa și: Vești proaste pentru șoferi. Tarifele RCA suferă o nouă majorare

Dispozitivele sunt ușor de montat, iar mașinile pe care sunt așezate pot fi confundate cu cele ale Poliției Române. Cele mai multe cazuri de folosire ale acestora au fost înregistrate atât pe drumurile europene, cât și pe autostrăzi.

„Sunt foarte ușor de montat, se montează de obicei la jumătatea parbrizului, cu sursă de alimentare din bricheta mașinii. În trafic poate fi foarte ușor confundat cu autospeciala Poliției Române”, spune un expert auto.

Noi sancțiuni pentru șoferii din România
Noi sancțiuni pentru șoferii din România

Șoferii care încalcă legea pot primi o amendă între 1.305 și 2.900 lei, dar la fel de bine, se pot alege cu permisul suspendat pentru o perioadă de 90 zile. Instrumentele montate pe mașină se confiscă de către echipajele autorizate. Reprezentanții avertizează cetățenii că pe numele lor se poate deschide un dosar penal și riscă să fie pedepsiți cu închisoarea dacă nu respectă prevederea.

„Se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 lei, precum și cu reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Totodată se confiscă și aceste mijloace speciale de avertizare”, afirmă un reprezentant al Poliției, de la Brigada Rutieră.

Citește și: Carburanți mai scumpi în România. Ce prețuri întâmpină șoferii atunci când vine vorba despre benzină și motorină