- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Azil pentru Ucraina. MAI anunță câți ucraineni au fugit din calea războiului și au cerut azi în România

28 Nov, 10:17 • Bumbeneci Diana
Ministerul Afacerilor Interne anunță că aproape 5.000 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România de la începerea conflictului. Zilnic, mii de ucraineni trec granițele țării, fugind din calea războiului.
Azil pentru Ucraina. MAI anunță câți ucraineni au fugit din calea războiului și au cerut azi în România

La nouă luni de la război, Ministerul Afacerilor Interne anunță câți ucraineni au cerut azil în România. Până în prezent, mii de oameni s-au refugiat în țara noastră.

Azil pentru ucraineni

Un număr de 4.391 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România de la începerea conflictului din Ucraina, aceştia beneficiind de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, a informat Ministerul Afacerilor Interne.

Ai mai putea citi și: România trebuie să sprijine Ucraina pe timpul iernii! G7 va discuta săptămâna viitoare, la București, ce implică acest ajutor

ucraineni
ucraineni

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră, a precizat sursa citată, însă cu siguranță vor mai fi cetățeni ucraineni care vor relua procesele de azil, începând din această săptămână.

De altfel, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 90.309 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 22 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 24,9%. Cât despre traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore în ţara noastră au intrat 22.760 de mijloace de transport şi 80.895 persoane, dintre care 9.165 cetăţeni ucraineni.

Ai mai putea citi: Numărul ucrainenilor care fug din calea războiului este în creștere. Poliția de Frontieră anunță aglomerație la granițele țării

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult