- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Banca Transilvania, anunț pentru toți clienții săi! Ce se întâmplă cu plățile instant

09 Apr, 10:20 • Fundeanu Madalina
Banca Transilvania face un anunț de mare interes pentru toți clienții. Tranzacțiile instant vor fi limitate temporar, din cauza atacurilor de phishing.
Banca Transilvania, anunț pentru toți clienții săi! Ce se întâmplă cu plățile instant

Din cauza tentativelor de fraudă tot mai dese, Banca Transilvania și-a anunțat recent clienții că va limita temporar plățile instant în lei sau în euro, din cauza atacurilor de phishing, conform informațiilor transmise de Economedia.

Banca Transilvania face un anunț de mare interes pentru toți clienții

„În ultima perioadă, au crescut tot mai mult atacurile de phishing în România. Se întâmplă în toată Europa, nu doar la noi și sunt diverse – de la conturi false pe rețele de socializare, la email-uri, sms-uri sau chiar fake news care încurajează aceste inițiative.

Metoda pe care o vedem cel mai des, în ultima perioadă, este instalarea unor programe de Remote Access, de exemplu Any Desk”, transmite Banca Transilvania, în mesajul adresat clienților.

Este vorba doar despre o limitare a plăților instant, nu și despre alte tipuri de plăți.

Prin urmare, tranzacțiile instant sunt limitate astfel:

  • 7.500 lei/ operațiune pentru plățile în lei
  • 3.000 EUR / operațiune pentru plățile în euro

Ai mai putea fi interesat și de: Ce se întâmplă cu facturile mari la vară. Dumitru Chiseliță explică care sunt românii care vor plăti mai puțin pentru energie

Banca Transilvania
Banca Transilvania

Banca transmite că va reveni curând la limitele normale de tranzacționare pe canalele instant (50.000 lei, respectiv 10.000 eur), odată ce numărul atacurilor scade.

„Vom reveni curând la limitele normale de tranzacționare pe canalele instant (50.000 lei, respectiv 10.000 euro), odată ce numărul atacurilor scade”, se mai arată în mesajul băncii.

Clienții pot semnaliza orice inițiativă în call center la numărul de telefon: 0264308028.

Noua metodă de fraudă online

Există din ce în ce mai multe cazuri de frauda prin investiții online, iar infractorii fac o mulțime de bani rapid din aceste înșelătorii. Oamenii legii transmit un avertisment în acest sens, conform Bugetul.ro.

Patru bărbați au fost arestați de polițiștii din Ilfov, după ce au păcălit un tânăr că va câștiga într-un timp scurt sume uriașe de bani dacă va investi într-o platformă online. Infractorii au preluat controlul device-ului și a contului bancar după ce au pus victima să își instaleze pe telefon anumite aplicații.

Tâlharii au fost prinși de anchetatori în timp ce luau de la victimă 180.000 euro pentru alte investiții în aur. În total, în urma perchezițiilor, polițiștii au găsit asupra bărbaților peste jumătate de milion de euro, proveniți, cel mai probabil, de la alte victime care au crezut că investesc în Transgaz.

Vezi mai multe știri despre: Banca Transilvania, în atenția Consiliului Concurenței. Autoritățile investighează preluarea completă a activelor OTP Bank din România