- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Banca Transilvania ar putea cumpăra OTB Bank! Tranzacția ar putea fi finalizată până la sfârșitul anului!

07 Dec, 15:53 • Oprea Alina
OTP Bank ar putea fi cumpărată de Banca Transilvania! Această tranzacție se află încă în discuții, iar aceasta ar putea fi finalizată până la sfârșitul anului!
Banca Transilvania ar putea cumpăra OTB Bank! Tranzacția ar putea fi finalizată până la sfârșitul anului!

Banca Transilvania este în discuții serioase pentru a cumpăra unitatea din România a băncii maghiare OTP Bank Nyrt, conform celor de la Bloomberg. Oferta rivalului austriac Raiffeisen Bank International AG a fost depășită de cea mai mare bancă românească, potrivit unor persoane familiare cu discuțiile, potrivit publicației.

Cel mai mare creditor din România este Banca Transilvania, iar aceasta cu OTP din Ungaria își propun să încheie negocierile până la sfârșitul anului. La momentul actual nu a fost luată nicio decizie, iar discuțiile ar putea să se destrame, au declarat persoanele care au cerut să nu fie identificate, întrucât informațiile sunt confidențiale.

Ai putea fi interesat și de: Tranzacția OTP Bank – Banca Transilvania nu a putut fi finalizată! Sursele spun că o altă bancă ar fi contestat tranzacția dintre cele două! 

OTP cumpărată de Banca Transilvania

Purtătorii de cuvânt OTP și Raiffeisen au refuzatsă comenteze asupra acestui subiect. Totodată, BT a ales să nu răspundă imediat la apelurile telefonice și la e-mail-urile prin care se solicitau comentarii. Mai mult decât atât, BT a declarat că ea va continua să fie interesată de achiziția unor obiective, fără să confirme oferta sa pentru brațul românesc al OTP.

Banca Transilvania
Banca Transilvania

Creditorii occidentali se află într-un proces de extindere în regiune și să profite de perspectivele de creștere economică mai mari din Europa de Est, astfel că au fost cunoscute tranzacții de către România.

UniCredit SpA a convenit în luna octombrie să achiziționeze unitatea românească a Alpha Bank, împreună cu o participație la creditorul grec. Pe de cealaltă parte, Intesa Sanpaolo SpA a anunțat cumpărarea First Bank din România de la proprietarul său cu capital privat, după cum a fost comunicat de sursele date.

Evaluarea unității românești OTP poate fi aproximativ 400 de milioane de euro (431 de milioane de dolari), potrivit analistului de capital Concorde Hai Thanh Le Phuong, conform Economedia.

Un creditor care este fondat de antreprenori locali și susținut de Banca Transilvania pentru Reconstrucție și Dezvoltare, să își consolideze rolul de lider de piață în țară.

Ai putea fi interesat și de: Patru bănci sunt interesate să cumpere OTP Bank România. La cât este evaluată afacerea din România