- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani de la Guvern pentru localitățile din Gorj afectate de cutremur! Oltenia trece prin clipe de groază! Cutremure peste cutremure de 9 zile

22 Feb, 18:37 • Polojan Tudor
Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat în cursul zilei de miercuri că se vor aloca aproximativ 51 de milioane de lei pentru cinci localități din județul Gorj, bani care vor ajuta ca 16 clădiri distruse de cutremur să fie reparate.
Bani de la Guvern pentru localitățile din Gorj afectate de cutremur! Oltenia trece prin clipe de groază! Cutremure peste cutremure de 9 zile

De 9 zile, Oltenia trece prin clipe de groază, spaimă și tristețe. Cutremurele nu mai încetează iar clădirile cedează una după alta, astfel că premierul a stabilit analiza și aprobarea în cadrul ședinței de Guvern a unui plan de ajutor în valoare de 51 de milioane de lei pentru clădirile care s-au prăbușit, scrie antena3.ro.

Totodată, astăzi s-a aflat în primă lectură proiectul de ordonanță de urgență privind programul de reabilitare a școlilor cu risc seismic 1 și, în același timp, proiectul de lege, tot în prima lectură, prin care procedurile privind elaborarea documentelor și reducerea timpului de acordare a avizelor și aprobărilor, se vor simplifica.

Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a subliniat faptul că cele 16 obiective se află în Târgu Jiu, Tismana, Arcani, Runcu și Stănești. Banii vor fi alocați pentru lucrările de reparații și consolidări necesare dar și desființarea de obiective de investiții și reconstruire.

De subliniat este faptul că toate cele 16 clădiri sunt unități de învățământ. Acesta este număr infim în comparație cu totalul de 617 (până la ora actuală) de cazuri de daună.

Pe același subiect: Banca Mondială dă alerta! România este una dintre cele mai expuse țări în fața unui cutremur istoric. „O repetare a cutremurului din 1977 ar fi devastatoare, pentru că mai mult de 75% din populație se află în zone cu un risc seismic ridicat”

Bani de la Guvern pentru localitățile din Gorj afectate de cutremur! Oltenia trece prin clipe de groază! Cutremure peste cutremure de 9 zile / sursa foto: evz.ro
Bani de la Guvern pentru localitățile din Gorj afectate de cutremur! Oltenia trece prin clipe de groază! Cutremure peste cutremure de 9 zile / sursa foto: evz.ro

Oltenia, terorizată de cutremure

Noi cutremure au avut loc în ultimele ore în județul Gorj. Oamenii sunt îngroziți și se tem că din cauza seismelor vor rămâne fără un acoperiș deasupra capului în plină iarnă.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, s-a adresat românilor după cutremurul din data de 13 februarie care a avut loc în Oltenia. Acesta a subliniat lucrurile esențiale pe care trebuie să le avem în casă în caz de dezastru natural.

Este foarte important ca în caz de cutremur să fiți pregătiți cu cele necesare până când salvatorii ajung la dumneavoastră. Neapărat, trusa de urgență pentru prim ajutor, dar și apă și mâncare pentru un interval de cel puțin 72 de ore.

Până acum s-au produs 810 replici, 300 dintre acestea având magnitudinea cuprinsă între 1 şi 1,5, iar alte 240 având magnitudinea cuprinsă între 1,5 şi 2.

Te-ar mai putea interesa și: 2.2 miliarde de euro pentru spitalele din România! Vestea vine de la ministrul Alexandru Rafila. „Cel mai important proiect strategic în infrastructura spitalicească din ultimii 30 de ani din România a fost aprobat!”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult