- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani de la stat pentru românii afectați de inundații. Guvernul a aprobat astăzi ajutoare de 7 milioane de lei

22 Jun, 15:50 • Lupu Alexandra
Guvernul a aprobat în ședința de astăzi ajutoarele de urgență pentru românii afectați de inundații. Ajutoarele financiare vor fi repartizate cetățenilor din zonele afectate de inundațiile care au avut loc în ultima perioadă.
Bani de la stat pentru românii afectați de inundații. Guvernul a aprobat astăzi ajutoare de 7 milioane de lei

Anunț de ultimă oră! Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, 22 iunie, ajutoarele de urgență pentru românii afectați de inundații, informează evz.ro.

Ajutor financiar pentru românii afectați de inundații

Marcel Ciolacu a convocat miniștri pentru a adopta astăzi, 22 iunie, mai multe acte normative. Unul dintre ele se referă la ajutoarele de urgență, pentru cetățenii care au fost afectați de inundații. În nota de fundamentare care însoțește hotărârea de Guvern se relatează că ajutoarele de urgență vor fi acordate pe parcursul anului 2023, cu scopul de a sprijini populația afectată în ultima perioadă.

Citește și despre: S-a dat lege! Transportul va fi decontat din banii publici pentru acești români

„Având în vedere experienţa anilor trecuţi, precum şi probabilitatea de producere în continuare în cursul anului 2023 de inundaţii şi fenomene meteorologice deosebite şi necesitatea de a interveni operativ pentru sprijinirea persoanelor afectate, prin proiectul alăturat de hotărâre a Guvernului, se propune instituirea acordării de ajutoare de urgenţă pe parcursul anului 2023, pentru sprijinirea populaţiei afectate de inundaţii, alunecări de teren, fenomene meteorologice periculoase”, se arată în nota de fundamentare care însoțește hotărârea de guvern ce va fi adoptată.

Inundații
Inundații

În document se precizează că bugetul total alocat pentru ajutoarele de urgență este de 7 milioane de lei. Fondurile provin de la Ministerul Muncii.

„Ajutoarele de urgenţă se vor acorda în limita sumei de 7.000.000 lei din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale”, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Ajutoarele de urgență se acordă în contextul în care mai multe gospodării au avut de suferit în această lună, din cauza precipitațiilor abundente și a inundațiilor, precum cele din localitățile din  județele Alba, Bihor, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Mehedinţi, Sălaj, Sibiu şi Teleorman. În multe cazuri a fost nevoie de sprijinul și intervenția pompierilor militari.

Te-ar putea interesa și: Veste bună pentru crescătorii de animale: se dau bani de la stat! Ce sume se dau și care sunt condițiile pentru accesarea ajutorului financiar