- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani GRATIS de la stat pentru această categorie de români! Cine sunt persoanele care vor băga mai mulți bani în buzunar

01 Feb, 19:26 • Cornel Ghimeșan
Ministerul Agriculturii a făcut un anunț de ultimă oră! O anumită categorie de români va beneficia de bani în plus. Este vorba despre crescătorii despre animale. Află ce trebuie să faci pentru a te încadra pentru acest sprijin.
Bani GRATIS de la stat pentru această categorie de români! Cine sunt persoanele care vor băga mai mulți bani în buzunar

Bani în plus de la stat pentru crescătorii de animale. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Agriculturii printr-un proiect de hotărâre de Guvern. Acest proiect propune alocarea unei sume pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor în anul 2024. Ministerul Agriculturii a făcut public un proiect de hotărâre de Guvern care vizează aprobarea sumei destinate schemei de ajutor de stat în domeniul creșterii animalelor pentru anul 2024.

Citește și: Tomata 2024. Când începe virarea banilor pentru legumicultorilor români

Câți bani sunt alocați pentru fermieri

Conform proiectului, se precizează că valoarea totală a schemei de ajutor de stat pentru anul 2024 este de cel mult 228.000.000 de lei, credite de angajament, din care 70.680.000 lei sunt destinați speciilor taurine, bubaline, porcine și ecvine, iar 157.320.000 lei pentru speciile ovine și caprine. Această sumă este distribuită între credite bugetare în valoare de 161.864.000 lei, din care 50.178.000 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine și ecvine, și 111.686.000 lei pentru speciile ovine și caprine.

Fondurile necesare vor fi alocate din bugetul de stat, respectând prevederile bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2024.  Valoarea totală a schemei de ajutor de stat pentru anul 2024 se încadrează în limita maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada 2023-2027, stabilită la suma de 561.571.180 lei.

Aceste ajutoare vor fi acordate sub forma de servicii subvenționate pentru microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderi individuale și familiale, persoane fizice autorizate, persoane fizice cu atestat de producător și persoane juridice active în producția de produse agricole.

Ministrul Agriculturii anunță că a fost adoptată și ordonanța care le permite fermierilor amânarea plății ratelor la contractele de credit, având în vedere dificultățile pe care le au din cauza secetei pedologice.

„Fermierii primesc subvenție la motorină folosită în anul 2024 la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru!Acest lucru înseamnă carburant pentru agricultură mai ieftin cu 25% față de cât costă la pompă. Așa cum am promis, suntem alături de fermierii și procesatorii români, continuăm să îi susținem, continuăm să dialogăm și să explicăm toate aceste măsuri bune pentru agricultura românească”, a precizat Florin Barbu.

Citește și: Câți bani vor primi pensionarii din România după recalculare dacă au lucrat 24, 35 sau 45 de ani. În ce fel a fost modificată formula de calcul

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult