- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani în plus pentru studenți! Tinerii pot obține un credit de până la 75.000 lei

08 Jul, 22:12 • Lupu Alexandra
Plafoanele pentru programele Student Invest și Family Start vor fi majorate. Iată câți bani pot primi studenții.
Bani în plus pentru studenți! Tinerii pot obține un credit de până la 75.000 lei

Studenții pot beneficia de ajutor din partea Guvernului României, pentru a-și finanța studiile universitare. Tinerii pot solicita împrumuturi de până la 10.000 de euro pentru a acoperi costurile taxelor universitare, chiria și alte cheltuieli legate de studii, informează infofinanciar.ro.

Mai mulți bani pentru studenți

Cheltuielile din viața de zi cu zi pot reprezenta o provocare financiară majoră pentru tinerii din România. În acest context, un credit garantat de stat poate fi o soluție pentru studenții din țară. Andreea a beneficiat de un astfel de împrumut. A folosit banii pentru a-și achita studiile universitare.

„Studiez la Facultatea de Limbi Străine, la Universitatea Bucureşti. Ce mi se pare mie cel mai mare avantaj este dobânda subvenţionată. Taxa la mine la facultate este în jur de 4.000 de lei pe an”, spune Andreea, studentă.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Calendarul Euro 200, prin care elevii și studenții pot cere bani de la stat pentru achiziția unui calculator, a fost modificat

Programul de împrumuturi pentru studenți arată că suma maximă pe care un student o poate obține este de 50.000 de lei, iar perioada de rambursare este de 10 ani. Rata lunară a acestui credit este de aproximativ 400 de lei. Pe de altă parte, dobânda este suportată integral de către stat.

„Dacă nu este salariat, angajat sau nu are nicio sursă de venit, studentul poate veni la bancă cu orice codebitor doreşte, fie că este o rudă, fie că este un prieten”, declară George Ciubotariu, de la Ministerul Familiei.

Dacă vorbim despre familiile tinere, condițiile de împrumut sunt diferite: ele pot solicita un credit de până la 75.000 de lei, cu o rată lunară de aproximativ 700 de lei. Pentru un astfel de împrumut, cel puțin unul dintre aplicanți trebuie să aibă un venit care să permită rambursarea unei rate.

„Cel puțin unul dintre aplicanți trebuie să aibă un venit care să permită rambursarea unei rate. Și trebuie să vină cu acele propuneri de cheltuieli pe care le vor face din aceste credite. Sunt programe neacoperite de alte produse bancare”, a precizat Andreea Surcel, Fondul Român de Garantare.

Programul Family Start este destinat tinerilor care au nevoie de resurse financiare pentru a-și achita cheltuielile pentru nuntă, copil, educația și îngrijirea acestuia și nu numai. Pe de altă parte, programul Student Invest este destinat studenților care au nevoie de bani pentru facultate sau pentru chirie.

„Prin programul Family Start, tinerii își pot achita nunta, cheltuielile pentru copil, pentru îngrijirea și educația acestuia, dar și avansul pentru o mașină de familie sau pentru o locuință. În cazul studenților, prin programul Student Invest, aceștia își pot achita cheltuielile pentru facultate, pentru chiria pe perioada studiilor, dar și pentru evenimentele care țin de educația lor”, spune Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

Studenți
Studenți

Directorul general al unei bănci informează că nu există condiții speciale impuse de instituțiile bancare pentru tinerii care vor să obțină un împrumut garantat de stat. Cu toate acestea, există un grad maxim de îndatorare care trebuie calculat. Totodată, istoricul favorabil la Biroul de Credit este obligatoriu.

În acest an, plafoanele pentru programele Student Invest și Family Start vor fi majorate. Prin Student Invest, tinerii pot obține împrumuri de 75.000 de lei (față de 50.000). În același timp, limita maximă pentru programul Family Start ajunge la 150.000 de lei (față de 75.000).

Citește și despre: Singurul oraș din lume unde nu există bani. Unde se află locul fără noțiunea de bogat sau sărac: „Trăiesc într-o perfectă armonie, fără politică sau religii”