- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bărbat care a furat două batoane de ciocolată de 8 lei dintr-un Penny din Alba Iulia, cercetat timp de un an. Decizie în instanță

06 Dec, 12:19 • Dobran Viorel
La mai bine de jumătate de an de la producerea furtului, reprezentații Penny au zis că nu mai au pretenții deoarece prejudiciul a fost recuperat.
Bărbat care a furat două batoane de ciocolată de 8 lei dintr-un Penny din Alba Iulia, cercetat timp de un an. Decizie în instanță

Un bărbat care a furat două batoane de ciocolată dintr-un magazin Penny din Alba Iulia a avut un dosar penal deschis pe numele său timp de un an.

Acesta nici nu a reușit să iasă din magazin cu cele două batoane de ciocolată care valorau opt lei, ca a și fost oprit de paznic. Însă pentru fapta sa, a fost deschis un dosar penal, care a stat timp de un an până când magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au închis. Mai exact în data de 21 noiembrie 2023 dosarul a fost închis.

Penny a recuperat batoanele de 8 lei

Fapta acestuia este una simplă și de o gravitate minoră. Potrivit motivării instanței, furtul s-a produs pe 30 octombrie 2022, în prima parte a zilei. Atunci bărbatul a intrat în jurul orei 10.50 și ”a sustras de pe rafturile magazinului două bucăți (batoane) de ciocolată, trecând de casele de marcat fără a achita contravaloarea bunurilor, fiind oprit la ieșirea din magazin de agentul de pază, ocazie cu care a restituit bunurile sustrase”, se arată în motivarea instanței.

ANPC, amenzi record de 6,3 milioane de lei pentru retailerii Auchan și Penny! „Și aceste băcănii gigantice trebuie să respecte legea!”

La mai bine de jumătate de an de la producerea furtului, reprezentații Penny au zis că nu mai au pretenții deoarece prejudiciul a fost recuperat și că nu doresc să se împace cu acesta.

În data de 27 iulie procurorii au propus ca dosarul să fie închis, iar peste alte trei luni, dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

Toată această procedură a costat bani, bani care vor fi plătiți de la bugetul de stat. În data de 21 noiembrie dosarul pentru furt a fost închis, iar sentința a fost definitivă.

Bărbatul care a furat două batoane de ciocolată dintr-un magazin Penny din Alba Iulia a fost achitat

Ce s-a întâmplat cu bătrânica de 84 de ani care a furat „de foame” șase plicuri de cafea și trei pateuri

O femeie în vârstă de 84 de ani din Alba a scăpat de un proces pentru furt, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au cerut renunțarea la urmărirea penală.

În data de 21 februarie 2023, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea procurorilor și au dispus renunțarea la ancheta demarată față de femeie

Probele administrate în cauză au relevat că, suspecta, în vârstă de 84 ani, la data de 19.10.2022, în jurul orei 11:00, în timp ce se afla în incinta unui magazin, a luat de pe rafturi trei conserve — pate de gâscă și șase plicuri instant ciocolată La Festa, pe care le-a ascuns în buzunarul de la geacă. Ulterior, suspecta a trecut de casele de marcat fără a achita produsele, fiind oprită la ieșirea din magazin de către agentul de pază”, se precizează în hotărârea instanței.

Valoarea prejudiciului produs a fost în valoare de 26,07 lei, acesta fiind recuperat prin restituirea bunurilor sustrase. „Judecătorul constată că nu există interes public în urmărirea faptei, faţă de conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit și împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, reţinând şi existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse”, se mai susține în hotărâre.

Penny a majorat vertiginos prețurile unor alimente de bază. Consumatorii sunt nevoiți să scoată dublu din buzunar pentru un coș de cumpărături

Magistratul de cameră preliminară a mai reținut că femeia are vârsta de 84 ani, iar prejudiciul, care de altfel a fost unul foarte redus, a fost recuperat. În document nu se precizează care a fost poziția procesuală a femeii, dar se remarcă, în ultimul an, creșterea numărului de furturi din magazinele alimentare.

Polițiștii din IPJ Alba susțin că este vorba despre furturi de mică valoare, iar mulți dintre cei susprinși că au ssutras alimente susțin că o fac „de foame”.

Citește și: Decizie radicală. Lidl, Carrefour, Mega Image, Penny, Kaufland sau Auchan, primele supermarketuri obligate să reducă prețurile. Ce alimente vor fi mai ieftine