- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Barbie Botox” sau „Gât de lebădă” sunt noile proceduri la modă care au creat isterie în lume. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la nebunia Barbie

07 Aug, 22:32 • Constantin Cristina
Barbie a devenit noul trend pe rețelele sociale, cu o mare influență asupra adolescentelor din ziua de azi. Sute de tinere au decis să-și facă operații estetice în urma filmului care a creat isterie în întreaga lume.
„Barbie Botox” sau „Gât de lebădă” sunt noile proceduri la modă care au creat isterie în lume. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la nebunia Barbie

Nebunia Barbie a isterizat planeta, având în spate o realitate cruntă. Medicii trag un semnal de alarmă, după ce mai multe adolescente au decis să-și facă intervenții estetice, devenind copia fidelă a păpușii Barbie, a transmis realitatea.net.

Citește și: Cât a ajuns să coste o sticlă de șampanie! Un client a băut-o, însă a refuzat să o plătească după ce a aflat că trebuie să dea peste 10.000 de euro

„Barbie Botox” sau „Gât de lebădă” sunt noile proceduri la modă care au creat isterie în lume. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la nebunia Barbie

O mare provocare se lansează și asupra agențiilor de modă internaționale care intenționează să schimbe tiparele cu care ne-au obișnuit. Mai nou, potrivit noilor tipare, modelele sunt cele care poate în urmă cu 10 ani nici nu visau că pot ajunge pe podiumul unei case de modă.

Așadar, sute de tinere au ajuns în cabinetele clandestine, fiind în căutarea unui trup perfect, precum cel al păpușii-emblemă Barbie. Acestea au făcut operații în condiții improprii. Medicul estetician Adina Alberts povestește că mai multe tinere i-au semnalat că în urma unor operații estetice au ajuns să aibă probleme grave de sănătate.

„Mereu primesc poze cu tinere sau mămici de tinere, fețe, mă întreabă dacă pot să-și facă ceva și când o întreb ce vârstă are, 16 ani. Vreau să încep de acuma ca nu cumva să se întâmple ceva…Un chip minunat la 16-18 ani, este stresată și ea trebuie să se schimbe și neaparat că ea a rămas singura din clasă neoperată”, spune Alberts.

Barbie
Barbie

De asemenea, filmul Barbie, în care au jucat Margot Robbie și Ryan Gossling în rolurile principale, a bătut record după record, dar a creat și o isterie la nivel mondial. Producția a strâns peste 200 de milioane de dolari în box office, după doar cinci zile de la apariție.

Haosul a ajuns rapid și în România. Loredana Groza și Adelina Pestrițu au fost singurele vedete care au adoptat stilul Barbie și au postat imagini pe rețelele sociale.

Mai mult, procedurile care sunt la modă în rândul doamnelor și domnișoarelor sunt „Barbie Botox” sau „Gât de lebădă”. Femeile tânjesc după perfecțiune în urma filmului, însă nu realizează cât de periculoase pot fi acestea.

Procedurile menționate mai sus constă în injectarea cu toxină botulinică în mușchi ca să pară că au umerii mai subțiri şi gâtul mai lung. Medicii sunt plătiți cu sume urișe pentru a efectua astfel de proceduri estetice.

„Merită fiecare bănuţ”, a spus una dintre tinerele care și-au făcut procedura.

Însă, o asemenea procedură costă cel puțin 500 de dolari şi ajunge la câteva mii. În plus, tinerele care optează pentru ea trebuie să știe că aceasta se repetată, iar asta pentru că botoxul are efect cel mult o jumătate de an, după care mușchii revin la forma inițială.

Alte articole: „Barbie” rupe topurile! Filmul cu decor din vată de zahăr a încasat 93 de milioane de dolari în al doilea weekend de la lansare! Box office-ul nord-american e dominat total